Amsterdam Klezmer Band – Theater – muziek

Amsterdam Klezmer Band

Tickets

Amsterdam Klezmer Band Kaartjes  en Tickets

Klezmer into the Future

 

Al meer dan twintig jaar brengt de Amsterdam Klezmer Band meeslepende en opzwepende shows naar de theaters. Overal eindigen de optredens onontkoombaar in een groot dansfeest. De band staat internationaal in hoog aanzien als brenger van onorthodoxe, vernieuwende en aanstekelijke klezmer.

Speelperiode;

Kalender

 

Klik op de kalender voor alle speeldata

 

Muzikaal spektakel van de Amsterdam Klezmer Band in samenwerking met het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest gaat onder muzikale leiding van violist Abderrahim Semlali op zoek naar de wortels van de Noord-Afrikaanse volksmuziek. Deze zoektocht leidt tot een versmelting van diverse Arabo-Andalusische muziekstijlen rond de Middellandse Zee. Een samenspel van dynamische ritmes, melancholische melodielijnen en ragfijne improvisaties op een mix van Oosterse en Westerse instrumenten.

Na een muzikale ontmoeting tussen deze twee groepen op het podium in 2018 bloeide er iets moois op. Daarom besloot de Amsterdam Klezmer Band het Amsterdams Andalusisch Orkest uit te nodigen om samen een nieuw muzikaal programma te maken.

We zien twee groepen die zich met originaliteit, subtiliteit en virtuositeit op hun muziek storten. Een kleurrijk gezelschap van gedreven musici die een brug slaan tussen de Arabische en de Joodse cultuur. Samen creëren zij een feestelijke mix van avontuurlijke Chassidl, Chaabi Andalus, Cocek, Tarab, Sirba én niet te vergeten de Sufi Andalusi met prachtige mystieke en gedragen solo’s. Verder brengen zij deze avond natuurlijk ook knetterend koper, razende accordeonsalvo’s, jubelende rieten, meeslepende zang… en dat allemaal uit Amsterdam!

 

Amsterdam Klezmer Band

 

Amsterdam Klezmer Band

weetwaarjekoopt

Reageer

Je email adres wordt verder niet getoond.