Anne Wil Blankers

Home » Agenda TheaterReserveringen » Toneel » Anne Wil Blankers
Anne Wil Blankers

besteltickets

 

Anne Wil Blankers

Wat ik moest verzwijgen

Een nieuw toneelstuk met de Grande Dame van het Nederlandse toneel: Anne Wil Blankers. Speciaal op haar verzoek schreef Edwin de Vries, schrijver van Soldaat van Oranje, dit aangrijpende verhaal van de Joodse onderduikster Jet.

Speelperiode; december 2017 t/m april 2018

Kalender

 

Klik op de kalender voor alle speeldata

 

Jets zoon Otto is verwekt tijdens een ambivalente liefdesrelatie met haar buurman, een SS’er die zielsveel van haar houdt, maar haar ook chanteert en misbruikt. Hij belooft voor het jongetje te zullen zorgen, als Jet hem direct na de geboorte aan hem afstaat en voorgoed zwijgt over hun Joodse bloedband. Pas aan het einde van haar leven ontmoeten moeder en zoon elkaar weer, wanneer zij bezoek krijgt van een twintig jaar jongere man, die haar een schilderij komt terugbrengen, dat haar toebehoorde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dit nieuwe toneelstuk met Anne Wil Balankers en Christo van Klaveren wordt geregisseerd door Mette Bouhuijs. Het stuk is geschreven door Edwin de Vries en Ariëlla Kornmehl, die tevens het gelijknamige boek schreef, geïnspireerd op de verhalen van haar grootmoeder.

 

Anne Wil Blankers

 

Anne Wil Blankers

 

 

 

 

 

 

 

 

weetwaarjekoopt

Leave a Reply

Your email address will not be published.