CATS – Londense West End-productie

CATS – Londense West End-productie

besteltickets

Cats

In de versie van de Londense West End-productie

De musicalklassieker ‘CATS’ komt voor slechts 5 weken naar Nederland! De Engelstalige Londense West End productie bevat o.m. de wereldhit ‘Memory’, biedt een kleurrijke explosie aan energie en spektakel en boeit bezoekers van alle leeftijden.

Speelperiode; december 2018 t/m april 2019

Kalender

Klik op de kalender voor alle speeldata

Het tijdloze verhaal raakt zowel jong als oud: het speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de ‘Jellicle’- katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grizabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar verdriet willen ze niets van haar weten. Het kattenfeest wordt wreed verstoord wanneer Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider. En deze wijze oude kater kiest uitgerekend Grizabella om herboren te worden.

De eerste voorstelling van Cats vond plaats in West End, Londen in het New London Theatre op 11 mei 1981. Het werd oorspronkelijk geproduceerd door Cameron Mackintosh en het bedrijf van Andrew Lloyd Webber, The Really Useful Theatre Company. Op 7 oktober 1982 maakt de show zijn debuut op Broadway in het Winter Garden Theatre. Het heeft 8949 optredens in Londen en 7485 in New York gehad, waarmee Cats de langstlopende musical is die ooit op Broadway en in Londen geweest is. Op Broadway was het lang de langstlopende show (musical én non-musical) maar deze rol is in januari 2006 overgenomen door The Phantom of the Opera. In Londen is het record inmiddels overgenomen door Les Misérables, dat nog steeds op het repertoire staat. De première van de Duitstalige versie van de musical vond plaats in het Theater an der Wien in Wenen op 24 september 1983.

Nederland;

De Nederlandse première van Cats, in de vertaling van Gerrit Komrij, vond plaats op 18 juli 1987 in Theater Carré in Amsterdam, waar het werd uitgebracht door Stichting Carré Theaterproducties, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het theater. Het was de opstap voor vele nu bekende artiesten, zoals musicalsterren Pia Douwes, Fred Butter en Stanley Burleson, zangeres Ruth Jacott, operazanger Peter Bording, presentatrice Corine Boon en actrice Marjolein Keuning.

Tijdens het seizoen 2006/’07 toerde een derde Nederlandse tourproductie door verschillende theaters. De rol van Grisabella werd afwisselend door Anita Meyer, Pia Douwes, Antje Monteiro, Vera Mann en Lone van Roosendaal gespeeld. Andere grote rollen gingen naar Marco Bakker (Oom Deuteromium), Anouk van Nes (Bomballerien), Roberto de Groot (Snorrescha), Paul Donkers (Koos, de theaterkat / Ghislebert Smit) en Marleen van der Loo (Spikkelpikkelmies). Tijdens de tour vierde de productie -in bijzijn van een groot deel van de oorspronkelijke Nederlandse cast – de 20e verjaardag sinds de première in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

CATS

CATS

weetwaarjekoopt

Leave a Reply

Your email address will not be published.