Charles Groenhuijsen – Optimisten hebben de hele wereld

Home » Agenda TheaterReserveringen » Show » Charles Groenhuijsen – Optimisten hebben de hele wereld
Charles Groenhuijsen – Optimisten hebben de hele wereld

besteltickets

 

Charles Groenhuijsen

Optimisten hebben de hele wereld

Nooit eerder in de geschiedenis waren we veiliger, gezonder, rijker en beter opgeleid dan nu. Vrouwen bereikten in de laatste 100 jaar meer dan in de 100-duizend jaar daarvoor. De jeugd van tegenwoordig is de best geïnformeerde jonge generatie uit de wereldgeschiedenis. We horen bijvoorbeeld tot de gelukkigste landen ter wereld! Echt waar!

Speelperiode; oktober 2018 t/m mei 2019

Kalender

 

Klik op de kalender voor alle speeldata

 

Ik bespreek in mijn theaterprogramma onze toekomst. Nu eens niet in de rol die u van mij kent als TV-correspondent of commentator over Donald Trump. Ik vertel mijn eigen verhaal over optimisme. En ik doe wat ik al heel lang wil doen: ik maak er muziek bij en speel gitaar.

Natuurlijk zijn er wereldwijd grote uitdagingen (klimaat, ongelijkheid, geweld en terrorisme en banenverlies door robots), maar er is meer goed dan slecht nieuws.

Bij al die vooruitgang scoort Nederland wereldwijd opperbest (we staan aan de top met zorg, onderwijs, infrastructuur en gelijkheid). Ik vergelijk het natuurlijk met Amerika, mijn tweede vaderland, waar ik 23 jaar
woonde. Dan doet Nederland het echt beter.

Van de 200 landen in de wereld kunnen er pakweg 190 landen (ja, ook de VS!) jaloers op ons zijn. Waarom zijn we daar niet wat vaker trots op? Ik ga daarover in debat met mijn publiek.

Wie weet lukt het mij om u tijdens mijn vrolijke voorstelling aan het denken te zetten. Optimisten bereiken meer dan pessimisten. Toch?

 

Charles Groenhuijsen

 

Charles Groenhuijsen 

 

 

weetwaarjekoopt

Leave a Reply

Your email address will not be published.