Dagboek van een Herdershond

Dagboek van een Herdershond

Tickets

Dagboek van een Herdershond
Kaartjes  en Tickets

De ziel van de Zuiderling komt tot leven

Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht presenteren in mei 2022 de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond in het MECC Maastricht. De legendarische televisieserie komt dit voorjaar tot leven in een speciaal gebouwd pop-up theater. Een grootschalige musical waarin de ziel van de Zuiderling tot leven komt!

 

Speelperiode; april 2022 t/m juni 2022

Kalender

 

 Klik op de kalender voor alle speeldata

 

Dagboek van een Herdershond

In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een parochie in Geleen. Een klein landbouwdorp in Limburg dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Tegen de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het rijke Roomse leven steeds meer onder druk te staan. De onhandige, naïeve kapelaan Odekerke probeert zich staande te houden in het katholieke dorp. Ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.

Dagboek van een Herdershond is van mei tot en met juni 2022 exclusief te zien in het MECC Maastricht. De première vindt plaats op 7 mei 2022.

Dagboek van een Herdershond
Dagboek van een Herdershond was van 1978 – 1980 te zien als televisieserie op KRO met de Vlaamse acteur Jo de Meyere als de jonge kapelaan Erik Odekerke. Andere rollen werden gespeeld door o.a. Ko van Dijk en Renée Soutendijk. Regisseur Willy van Hemert heeft de serie gebaseerd op de kronieken van Jacques Schreurs. De serie werd een daverend succes en is uitgezonden in onder andere Duitsland, Finland en Zuid Amerika.

Samenwerking Albert Verlinde en Toneelgroep Maastricht
Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht slaan de handen in één om Dagboek van een Herdershond als grootschalige musical opnieuw tot leven te brengen voor een groot publiek. De musical is van mei tot en met juni 2022 exclusief te zien als locatieproductie in het MECC Maastricht.

Servé Hermans
Servé Hermans, directeur Toneelgroep Maastricht, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot regisseur van succesvolle grootschalige (locatie)producties. In 2017 regisseerde hij de hitvoorstelling Pinkpop met in de hoofdrollen Huub Stapel en Henriëtte Tol en live muziek van Rowwen Hèze. Ook de locatievoorstelling Emma die in opdracht van FSI en Emma Safety Shoes in 2019 is geproduceerd, werd een groot succes. In de grote zaal waren de laatste jaren de producties La Superba, King Lear en The Great Gatsby van zijn hand te zien. Binnen het gezelschap richt Servé Hermans richt zich de komende jaren op (grootschalige) locatieproducties.

 

 

Dagboek van een Herdershond

Dagboek van een Herdershond

 

weetwaarjekoopt

Leave a Reply

Your email address will not be published.