Dutch Swing College Band – Dansen op het SS Rotterdam

Home » Agenda TheaterReserveringen » Muziek » Dutch Swing College Band – Dansen op het SS Rotterdam
Dutch Swing College Band – Dansen op het SS Rotterdam

besteltickets

 

Dutch Swing College Band

Dansen op het SS Rotterdam

De Dutch Swing College Band, Nederlands toonaangevende en bekendste jazzorkest, staat nog altijd borg voor professionele uitvoeringen van traditionele jazzmuziek op wereldniveau.

Speelperiode; februari 2017 t/m november 2017

Kalender

 

Klik op de kalender voor alle speeldata

 

U bent van harte welkom om te dansen op de swingende muziek van de Dutch Swing College Band in de Queens Lounge van het stoomschip ss Rotterdam.

In Nederland was jazzmuziek tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s verboden. Een aantal jongeren wilden koste wat koste deze muziek behouden. Zij oefenden in het geheim, speelden illegale radio-uitzendingen na en waren vastbesloten om na de oorlog een school voor jazzmuziek op te richten: het Swing College. Op de dag van de bevrijding, 5 mei 1945, had het Orchestra of the Dutch Swing College haar eerste optreden. De leden gaven lezingen, organiseerden jazzbijeenkomsten en gaven les in jazzmuziek. Al snel veranderde de naam in Dutch Swing College Band. In 1960 werd de DSCBand (toonaangevend voor de Nederlandse traditionele jazz) een beroepsorkest, won ontelbare prijzen en speelt tot op heden wereldwijd met succes.

 

Dutch Swing College Band

 

Dutch Swing College Band

 

 

 

 

 

 

 

weetwaarjekoopt

Leave a Reply

Your email address will not be published.