Hair – de musical

Home / Z_Archief / Hair – de musical
Hair – de musical

besteltickets

 

Hair

De musical

HAIR ging in 1967 in première. Maar deze nieuwe uitvoering van de legendarische musicalwordt beslist geen nostalgische trip naar de tijd van flowerpower, seksuele bevrijding en de Vietnamoorlog. Met z’n tomeloze energie en drang naar liefde en vrijheid is HAIR de musical van nu.

Speelperiode; september 2016 t/m april 2017

Kalender

 

Klik op de kalender voor alle speeldata

 

Iedereen kent ze: ‘Let The Sunshine In’, ‘Aquarius’, ‘I Got Life’. Deze onsterfelijke songs uit de musical Hair hebben door de jaren heen niets aan zeggingskracht verloren. In september krijgt Nederland onder andere door deze wereldhits een enorme energy boost: dan gaat Hair in première. In een razend knappe, snelle en tintelfrisse uitvoering. Waarom Hair? Omdat het verhaal na 50 jaar nog net zo actueel en relevant is als toen. Hair is van alle tijden, Hair is nu!

Op zoek naar vrijheid
Hair is het verhaal van de jonge George Berger, zijn activistische vriendin Sheila en hun onafscheidelijke vriendengroep. Ze zijn anti-oorlog, verafschuwen de heersende moraal en strijden voor vrede, liefde en grenzeloze vrijheid. Ze willen een wereld zonder regels en zonder taboes. Maar een smerige oorlog hijgt ze in de nek… George wordt gespeeld door William Spaaij (De Tweeling, Ramses) en Anouk Maas (Beauty and the Beast, Flashdance) speelt Sheila.

Gemaakt door een topteam
Naast Anouk Maas en William Spaaij zijn er glansrollen voor onder anderen Tommie Christiaan (Woof), Jeffrey Italiaander (Claude), Lisanne Schut (Jeanie) en Juneoer Mers (Hud). De regie is in handen van Carline Brouwer, die ook The Bodyguard en Sister Act regisseerde. Het originele script is bewerkt en vertaald door Dick van den Heuvel, die ons eerder verraste met de musicals Robert Long en Ramses.

50 jaar jongSinds de Broadway-première, nu bijna 50 jaar geleden, is Hair nooit meer van het toneel verdwenen. Hair is een ‘American Tribal Love-Rock Musical’, geschreven door James Rado en Gerome Ragni. De muziek is van Galt MacDermot en de songs zijn door elke generatie weer omarmd. In 1979 werd de musical verfilmd door Milos Forman.

In heel Nederland
Hair is vanaf september 2016 te zien in grote regiotheaters door heel Nederland

 

Hair de musical

 

Hair

 

 

 

 

 

weetwaarjekoopt

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.