Het Nationale Theater- The Hairy Ape Show

Home » Agenda TheaterReserveringen » Toneel » Het Nationale Theater- The Hairy Ape Show
Het Nationale Theater- The Hairy Ape Show

besteltickets

 

Het Nationale Theater

The Hairy Ape Show

Na Race en The Nation kiest Eric de Vroedt met The Hairy Ape Show opnieuw voor een stuk waarin maatschappelijke verbondenheid centraal staat. Nu richt hij zijn aandacht op de ‘boze witte mens’: de hardwerkende burger die – terecht of onterecht – verongelijkt is en zich miskend voelt. The Hairy Ape Show gaat over de ultieme zoektocht van een gewone man, die kopje onder dreigt te gaan in de woeste wateren van de globalisering.

Speelperiode; april 2019 t/m juni 2019

Kalender

 

Klik op de kalender voor alle speeldata

 

The Hairy Ape Show is een voorstelling als een techno party, een testosteronbom vol mannelijk zweet en ongerichte frustraties.

In 1921 schreef Nobelprijswinnaar Eugene O’Neill The Hairy Ape, een grillig stuk over Yank, een hardwerkende arbeider op een schip. Hij is een man met grote dromen. Een man die aan de leugens, de praatjes en de schijnwaarheden voorbij wil. Een man die wil doordringen tot de kern en gehoord wil worden. Maar dan krijgt hij via een mooie jonge vrouw een hardhandige ‘wake up call’: zit de wereld nog wel op mannen als Yank te wachten? Bijna honderd jaar nadat het stuk werd geschreven, maakt Eric de Vroedt een radicale nieuwe versie van O’Neills vroege meesterwerk: The Hairy Ape Show, een ‘larger than life’-voorstelling met lichteffecten, spoken word en de snelheid van een videoclip.

Veel mensen voelen zich niet gezien en gehoord in onze samenleving. Precies dít onderbuikgevoel staat in The Hairy Ape Show centraal. Omdat niemand kan leven zonder bij een groter geheel te horen waarin je je zinvol voelt. Joeri Vos tekent voor een nieuwe vertaling en verwerkt de actualiteit in het verhaal. Zijn rauwe poëtische stijl, die hij eerder inzette voor de teksten van vlogger De Beer in The Nation, komt in deze voorstelling terug. Joeri Vos’ taalspel zorgt samen met de muziek voor een explosieve theaterervaring.

‘Voor iedereen die het lef heeft de strijd aan te gaan met… de wereld, met zichzelf’

Het Nationaal Toneel

 

The Hairy Ape Show

 

 

weetwaarjekoopt

Leave a Reply

Your email address will not be published.