Het Pauperparadijs – Gevangenismuseum Veenhuizen

Het Pauperparadijs

Tickets

Het Pauperparadijs   Kaartjes  en Tickets

Binnenplaats Gevangenismuseum Veenhuizen

Theaterspektakel over arm en rijk

Speelperiode;  mei 2022 t/m augustus 2022

Kalender

 

Klik op de kalender voor alle speeldata

 

Het Pauperparadijs vertelt een van de meest dramatische, verborgen geschiedenissen van Nederland. In de 19e eeuw was de armoede enorm. Tienduizenden weeskinderen en paupers werden op een schip gezet naar Drenthe om daar een heropvoeding te krijgen. Maar wat begon als een idealistisch experiment om de armoede uit te roeien, liep in de praktijk uit op een drama.

In Het Pauperparadijs volgen we de Amsterdamse weesjongen Teunis, die plotseling met zijn zusje Aagje gedeporteerd wordt naar de gestichten van Veenhuizen. Hij zoekt een uitweg terug naar huis, maar raakt verliefd op bewakersdochter Cato. Hun verboden liefde en de ongelijke strijd tegen het gezag maken hun het leven onmogelijk. Uiteindelijk proberen ze te vluchten.

Het Pauperparadijs vertelt deze snerpend actuele historie op de plek waar die zich daadwerkelijk heeft afgespeeld: op de binnenplaats van het vroegere Tweede Gesticht. Dat maakt deze voorstelling tot een bijzonder indringende/aangrijpende ervaring/belevenis.

Met geweldige acteurs, een spectaculair decor, indrukwekkende live muziek van LAVALU en de Pauperband, en een groot ensemble lokaal talent.

Een voorstelling van Tom de Ket (van o.a. De Verleiders en Mammoet)
Naar de bestseller van Suzanna Jansen

In de pers:
“Prachtige aanstekelijke muziek, van fluisterend ijl tot stevige rock en rauwe raps, eigenzinnig en oprecht” – ***** Trouw
“Regisseur Tom de Ket weet de fictie knap te vermengen met de overvloed aan harde feiten” – **** NRC
“Ontroerende prachtrollen” – **** Dagblad van het Noorden
“Een bevlogen voorstelling met machtige decorwisselingen op historische grond” – *** Volkskrant

Het Pauperparadijs

Het Pauperparadijs

 

weetwaarjekoopt

Reageer

Je email adres wordt verder niet getoond.