Isabelle Beernaert presenteert – NAAKT

Isabelle Beernaert

Tickets

 

Isabelle Beernaert presenteert

Kunstverklaard   Kaartjes en Tickets

Isabelle Beernaert, is dat niet die choreografe van ‘So You Think You can dance’ en winnares van ‘The Ultimate Dance Battle’? Ja, dat klopt, maar er schuilt nog zoveel meer in haar.

Speelperiode; oktober 2020 t/m december 2020

Kalender

 

Klik op de kalender voor alle speeldata

 

 

Als 8-jarige begon Isabelle een professionele opleiding aan de Koninklijke Balletschool van Vlaanderen. Opgroeiend onder de vleugels van Jeanne Brabants, de pionier van de dans in België, werd Isabelle klaargestoomd voor een glansrijke toekomst als danseres. Maar al gauw werd het duidelijk dat Isabelle meer wilde dan enkel dansen. De taal van de dans was zo rijk en zo mooi, en al op de jonge leeftijd van 14 jaar besloot ze dat dit is wat ze moest doen in het leven; choreograferen en mooie verhalen vertellen met de prachtige taal van de dans. Mensen in beweging laten komen en door middel van dans en beweging hun, en haar authentieke verhaal tot bloei te laten komen.

Dans is de taal van de ziel. Het maakt geen geluid, het is stil, maar tegelijkertijd zegt het zoveel. Je zit in het theater, het wordt langzaam donker… De muziek begint, de lichten gaan aan en een danser beweegt in de ruimte als een penseel op een schilderij, als een pen op een wit blad papier. De danser neemt je mee in het verhaal. Het verhaal van de choreograaf, het verhaal van de danser en het verhaal van de toeschouwer tegelijk.

Na een leven lang choreograferen heeft Isabelle Beernaert haar volledig eigen unieke hedendaagse danstaal ontwikkeld. En voor deze zeer speciale editie van de nieuwe voorstelling ‘Naakt-Nuda Veritas’ geeft Isabelle voor het eerst helemaal bloot wat de betekenis is van die taal en wat haar gedreven heeft om dit stuk te maken. Aan de hand van de choreografie, uitgebeeld door haar dansers en daarbij de toelichting van Isabelle zelf, wordt u nog dieper meegenomen in het verhaal van ‘Naakt-Nuda Veritas’. De mysteriën van de danstaal van Isabelle Beernaert, ontrafeld, voor een keer. Isabelle onthult haar naakte waarheid!

Anders dan de gewone voorstelling:

In plaats van het beleven van het verhaal van ‘Naakt-Nuda Veritas’, wordt het een reis door het creatieproces en de betekenis van de voorstelling
Isabelle zelf zal de presentatie voorzien en deel uitmaken van de voorstelling
Enkele stukken uit de voorstelling worden uitgelicht
Een deel van de cast zal de dans uitvoeren
Slechts beschikbaar voor een selecte groep gelukkigen omwille van de corona-maatregelen
Mogelijkheid tot Q&A met Isabelle en de dansers.

.

Isabelle Beernaert

 

Isabelle Beernaert

 

 

weetwaarjekoopt

Leave a Reply

Your email address will not be published.