Johan Derksen Keeps The Blues Alive

Home » Agenda TheaterReserveringen » Muziek » Johan Derksen Keeps The Blues Alive
Johan Derksen Keeps The Blues Alive

besteltickets

 

Johan Derksen Keeps The Blues Alive

Neemt u mee naar begin jaren zestig

Metde succesvolle theatershow Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop. die in meer dan honderd theaters is gespeeld, komt de flamboyante tv-persoonlijkheid met een nieuw programma over zijn passie: de blues.

Speelperiode; januari 2018 t/m maart 2019

Kalender

 

Klik op de kalender voor alle speeldata

 

Johan Derksen Keeps The Blues Alive neemt u mee naar begin jaren zestig, toen The British Invasion de wereld veroverde en The Rolling Stones, Them, The Animals, John Mayall’s Bluesbreakers, The Spencer Davis Group en The Yardbirds een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van de Amerikaanse blueslegendes John Lee Hooker, Muddy Waters, Sonny Boy Williamson, Chuck Berry, Howlin’ Wolf, Buddy Guy en B.B. King.

Het gevolg was de opkomst van de Nederlandse bluesbands Cuby + Blizzards, Livin’ Blues, Rob Hoeke Rhythm & Blues Group, Bintangs, John the Revelator, Flavium, Blues Dimension en de Oscar Benton Blues Band. Sindsdien speelt de blues een belangrijke rol in de vaderlandse muziekcultuur. Radio en televisie negeren de blues, omdat de oorspronkelijke basis van de hedendaagse popmuziek niet meer in het commerciële format past, maar blues concerten en blues festivals zijn bijna altijd uitverkocht.

Johan Derksen is de laatste jaren erg actief als promotor van de blues. Hij maakte deel uit van het management van Cuby + Blizzards, maakt radioprogramma’s en programmeerde de blues in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Daarnaast organiseert hij op zondagmiddag Sunday Blues in het roemruchte café Hofsteenge in Grolloo, waar hij tevens jaarlijks het prestigieuze Blues Village Festival organiseert, met louter Amerikaanse topbands. Om de blues niet verloren te laten gaan, heeft hij de beste Nederlandse blues vocalisten en -muzikanten gemobiliseerd. Dat unieke gezelschap zoekt de trouwe blues fans in hun eigen omgeving op, met een overzicht van de blues in Nederland, van begin jaren zestig tot de dag van vandaag.

 

Johan Derksen Keeps The Blues Alive

 

Johan Derksen

 

 

 

 

 

weetwaarjekoopt

Leave a Reply

Your email address will not be published.