Lazarus – David Bowie

Lazarus

Tickets

Lazarus

David Bowie’s laatste, meeslepende meesterwerk. Slechts drie maanden te zien, exclusief in DeLaMar Theater

 

Popster David Bowie was een audiovisuele kunstenaar, een stijlicoon, een fenomeen in vele gedaanten. Ongrijpbaar en onnavolgbaar. In december 2015 beleefde de ongeneeslijk zieke Bowie de première van zijn meesterstuk. Lazarus. Lazarus is zijn testament, zijn requiem, zijn muzikale totaalkunstwerk – in januari 2016 overleed hij. Het muziekblad Rolling Stone omschrijft de voorstelling als “Wild, fantastical, eye-popping. A surrealistic tour de force.” De show is vanaf oktober 2019 slechts drie maanden te zien in het Amsterdamse DeLaMar Theater.

Speelperiode; Stage Entertainment heeft de voorstellingen van musicals ANASTASIA en Lazarus opgeschort tot 2021. Dit vanwege het geringe perspectief dat de theaters dit jaar op een enigszins financieel rendabele manier open kunnen.

Kalender

 

Klik op de kalender voor alle speeldata

 

Samen met Ivo van Hove
Lazarus is jouw kans om de scheppende kracht van deze fascinerende artiest te zien, te horen en te voelen. Bowie creëerde het stuk samen met Ivo van Hove. Van Hove, regisseur en directeur van Internationaal Theater Amsterdam, maakte over de hele wereld gelauwerde voorstellingen met topacteurs als Jude Law en Bryan Cranston.

Alter ego
In Lazarus ontmoeten we Bowie’s alter ego, Thomas Newton, die ons meeneemt door zijn leven, dromen en obsessies. Een reis die wordt omlijst door hits als ‘Absolute Beginners’, ‘Changes’, ‘Heroes’ en ‘This is not America’. Ook hoor je het nummer Lazarus, dat op Bowie’s allerlaatste album Blackstar is uitgebracht. Gijs Naber, Gouden Kalfwinnaar en bekend van o.a. Penoza, vertolkt de felbegeerde hoofdrol van Thomas Newton.

Dit zag je nog nooit
Lazarus is must see-theater. Een mysterieuze, meeslepende en emotionele rollercoaster. Anders dan alles wat je ooit zag. Vanaf 3 oktober 2019 is de voorstelling slechts drie maanden te zien in Nederland, exclusief in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Alle hits van Bowie worden net als het origineel in het Engels gezongen.

Algemene informatie

Duur van de voorstelling: 110 minuten
Adviesleeftijd: vanaf 12 jaar
Gesproken taal: Nederlands
Gezongen taal: Engels
LET OP: de voorstelling heeft geen pauze.

 

Lazarus

Lazarus

weetwaarjekoopt

Leave a Reply

Your email address will not be published.