Musical voorstellingen

Home » Musical voorstellingen

Musical voorstelling

Op Theaterreserveringen staan ruim 10.000 voorstellingen in alle genres waaronder Musicals.

Wil je weten welke Musical voorstellingen op onze site staan, klik dan hier.

ook kun je onze musical theater agenda bekijken waar je op dag en locatie gericht kunt kijken naar welke Musicals er bij jou in de buurt optreden. Op theaterreserveringen tref je niet alleen de allerbekendste musical voorstellingen maar dit kunnen ook zeer lokale artiesten zijn.

De eerste musicals dateren uit de 19de eeuw.

De allereerste musical in Nederland was Porgy and Bess (1957), later in de jaren zestig kwamen de eerste Nederlandse producties zoals Anatevka, Oliver Twist en My Fair Lady. Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink schreven later de eerste Nederlandse musicals met o.a. Heerlijk duurt het langst (1965), En nu naar bed (1971).

Theater Carré 100 jaar.

Toen in de jaren 80 theater Carré  het honderdjarig bestaan vierde ze dit door de bekende musical Cats naar Nederland te halen. Mede doordat dit zeer succesvol was, besloot Joop van den Ende om grootschalige musicals te gaan produceren, de bekendste zijn Les Misérables, The Phantom of the Opera en Cabaret. In 1991 nam Joop van den Ende het Circustheater in Scheveningen over voor het symbloische bedrag van 1 gulden, van de gemeente Den Haag. Sindsdien wordt het theater voornamelijk gebruikt voor Musicals, de eerste musical die draaide in het Circustheater na de overname was Les Misérables. In Nederland zijn er meerdere theaters die volgens een open-eindtheater draaien wat inhoud dat musicals net zo lang kunnen blijven draaien zolang het publiek er belangstelling voor heeft. Naast het AFAS-Cicustheater zijn dit o.a. het Beatrix Theater in Utrecht en het DeLaMar theater in Amsterdam.

Van alle theater genres zijn de bezoekersaantallen voor musicals het hoogst.

Nederlands Bekendste Musical, Soldaat van Oranje

Op 30 oktober 2010 ging in de TheaterHangaar in Katwijk de musical Soldaat van Oranje in première. Deze musical heeft alle records verbroken en zit avond na avond volgeboekt en zijn er ruim meer dan 3 miljoen bezoekers geteld en staat de teller inmiddels op meer dan 3.000 musical voorstellingen. In december 2013 was de 1095ste voorstelling en sindsdien is het de langslopende theater en musical productie ooit in Nederland. The Phantom of the Opera kwam niet verder dan 1094 voorstellingen in de periode 1993-1996.

Musical Awards Gala

Sinds 2000 worden er diverse prijzen uitgedeeld aan acteurs en actrices die in de musical spelen. Ook de beste tekst, muziek, bewerking en regie worden beloond met een Musical award.

Op Theaterreserveringen tref je de mooiste en bekendste musicals die er op dit moment spelen. Je besteld je musical ticket via de officiële voorverkoop en je bestelling is zonder extra servicekosten en 100% betrouwbaar. Bekijk onze musical agenda en zoek op datum of plaats en bestel eenvoudig online je musical kaartjes.