New Belcanto: Opera Meets Jazz

Home » Agenda TheaterReserveringen » Wereldmuziek » New Belcanto: Opera Meets Jazz
New Belcanto: Opera Meets Jazz

besteltickets

 

New Belcanto:

Opera Meets Jazz

Mike del Ferro Trio ft. Claron McFadden, begeleid door musici uit het Metropole Orkest.

Speelperiode; januari 2019

Kalender

 

Klik op de kalender voor alle speeldata

 

Pianist Mike del Ferro en de fenomenale sopraan Claron McFadden kennen elkaar al jaren maar zijn nu voor het eerst samen te horen in de Nederlandse theaters. Ze vertolken onder begeleiding van musici van het Metropole Orkest, waaronder strijkers, blazers en een harpist, het belcanto repertoire – Napolitaanse liederen en aria’s – in een eigentijdse setting.

Mike del Ferro kreeg het idee om opera en jazz te combineren. Dat wil zeggen: jazz en het klassieke Italiaanse operarepertoire. Als zoon van de Amerikaans-Nederlandse tenor Len del Ferro stond zijn jeugd in het teken van deze muziek. In 2004 bracht het Mike del Ferro Trio reeds het album ‘New Belcanto: Opera Meets Jazz’ uit en in 2016 volgde het album ‘Italian Opera Meets Jazz’ met Claron McFadden en het Metropole Orkest o.l.v dirigent Jules Buckley.

Het Opera Meets Jazz project is Mike del Ferro altijd blijven achtervolgen in zijn carrière, hij treedt hiermee op over de hele wereld. Nu is het tijd om de Nederlandse theaters te bespelen!

Bezetting:
Mike del Ferro Trio (vleugel, bas, drums)
Claron McFadden (sopraan)
Vi-1,Vi-2, Alt, Cello, 2x Fluit,Hobo, Hoorn, Harp

New Belcanto

 

New Belcanto

 

 

weetwaarjekoopt

Leave a Reply

Your email address will not be published.