OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging

Home » Agenda TheaterReserveringen » Opera » OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging
OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging

besteltickets

 

OPERA2DAY
en de Nederlandse Bachvereniging

 

VIVALDI – DANGEROUS LIAISONS

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging presenteren een spiksplinternieuwe barokopera, met muziek van Antonio Vivaldi.

Speelperiode; januari 2019 t/m maart 2019

Kalender

 

Klik op de kalender voor alle speeldata

 

De vurige en virtuoze operamuziek van de Venetiaanse componist is bezig aan een ware ‘comeback’. In deze voorstelling komen Vivaldi’s meest opwindende aria’s samen op een nieuw libretto. Er wordt een al even opwindend verhaal mee verteld, gebaseerd op de beruchte briefroman Les Liaisons Dangereuses.

Marquise de Merteuil en Vicomte de Valmont spelen een gevaarlijk spel met de liefde. De voormalige geliefden troeven elkaar af met sensuele wreedheden. Ze dagen elkaar uit om anderen te verleiden. Hun relatie komt op scherp te staan als Valmont echt lijkt te vallen voor de verleidelijke maar kuise presidentsvrouw Tourvel. In de venijnige strijd die volgt gaan alle betrokkenen uiteindelijk ten onder. Een fatale liefdesgeschiedenis, gesitueerd tijdens het Carnaval in Venetië. Én een portret van een tijdperk, waarin een verveelde elite bezwijkt onder haar eigen intriges.

De felle emoties krijgen een weerklank in Vivaldi’s vocale en instrumentale vuurwerk, uitgevoerd door een sprankelende internationale cast en de topmusici van de Bachvereniging. Met nieuw gecomponeerde recitatieven wordt het werk tot een eenheid gesmeed. OPERA2DAY paste dat procedé eerder succesvol toe in de tot ‘Opera van het jaar’ verkozen La troupe d’Orphée en het latere Dr. Miracle’s last illusion: ‘spectaculair’ volgens de Volkskrant, ‘een hit’ volgens de Theaterkrant. Ook het recente Hamlet (***** van De Theaterkrant en 58% van het publiek) was een stralende hommage aan zelden te horen repertoire. Als opvolger nu: een Vivaldi voor deze tijd!

 

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging

 

OPERA2DAY

 

 

weetwaarjekoopt

Leave a Reply

Your email address will not be published.