Klein Theater, Dinxperlo Agenda

Home » Provincies » Gelderland » Klein Theater, Dinxperlo Agenda

Klein Theater, Dinxperlo Agenda

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Klein Theater, Dinxperlo

 

Klein Theater Dinxperlo bestaat uit een team van vrijwilligers die in de zaal van het gemeenschapshuis Ons Huis voorstellingen organiseren. In1992 zijn wij gestart en elk jaar weer proberen wij voor u een aantal mooie voorstellingen te brengen op het gebied van cabaret, muziek, muziektheater, kindervoorstelling etc. Maar om een goede keuze te maken zijn suggesties van uw kant natuurlijk ook van harte welkom.
Onze ‘theaterzaal’ heeft een capaciteit van maximaal 300 stoelen waarbij wij ook de beschikking hebben over een balkon. Na de nieuwbouw van het Kulturhus Dinxperlo komt er ook een kleine zaal bij voor maximaal 100 stoelen. Ons theater kent niet de luxe van een echt theater maar heeft wel de charme van kleinschaligheid en gezelligheid waardoor zowel publiek alsook de artiest zich erg thuis voelen.

Klein Theater Dinxperlo maakt deel uit van het overkoepelend overlegorgaan TOOG (Theater Overleg Oost Gelderland) waar nagenoeg alle theaters, groot en klein, in onze regio aan deelnemen.
Binnen deze organisatie neemt ons theater een zeer speciale plaats in aangezien wij al­leen met vrijwilligers werken en dankbaar gebruik kunnen maken van de faciliteiten van de grote theaters (Amphion, De Storm, Dru cultuurfabriek etc.). Maar ook de grotere theaters halen hier een voordeel bij aangezien wij voor veel toekomstige vaste “theater bezoekers” een mooie opstap zijn.

Trots zijn wij erop dat ook in de wereld van de impresariaten Klein Theater Dinxperlo een gevestigde naam is waardoor het mogelijk blijft dat wij kunnen beschikken over een keur aan artiesten die, vanwege de gemoedelijke sfeer, graag in Dinxperlo terug komen.

Aangezien ons theater werkt met alleen vrijwilligers die belast zijn met zowel het ontvan­gen van de artiesten alsook de technici en mee helpen opbouwen van de voorstelling is er altijd plaats voor medewerkers. Graag komen wij in contact met vrijwilligers die zich ook in de toekomst in willen zetten voor een Klein Theater in Dinxperlo.