Posttheater Arnhem Agenda

Home » Provincies » Gelderland » Posttheater Arnhem Agenda

Posttheater Arnhem

Posttheater, Arnhem

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Posttheater Arnhem

In Arnhem staat het Posttheater en heeft maximaal 319 zitplaatsen. Het Posttheater dankt haar naam aan het voormalige postkantoor in de Driekoningenstraat waar het theater in 1991 startte. In eerste instantie diende het als repetitieplek voor jeugdtheaterplatform Gelderland. Een lichtset werd aangeschaft, er kwamen stoelen en geleidelijk aan werd het gebouw getransformeerd in een theater. Halverwege de jaren 90 belde cabaretier Mark van de Veerdonk of er een zaal beschikbaar was voor de try-out van zijn voorstelling. De eerste stap werd daarmee gezet naar het huidige cabaretpodium.

Posttheater Arnhem sinds 1991

Het Posttheater dankt haar naam aan het voormalige postkantoor in de Driekoningenstraat waar het theater in 1991 startte. In eerste instantie diende het als repetitieplek voor jeugdtheaterplatform Gelderland. Een lichtset werd aangeschaft, er kwamen stoelen en geleidelijk aan werd het gebouw getransformeerd in een theater.

Halverwege de jaren 90 belde cabaretier Mark van de Veerdonk of er een zaal beschikbaar was voor de try-out van zijn voorstelling. De eerste stap werd daarmee gezet naar het huidige cabaretpodium. De hogere eisen maakten dat het pand eind jaren 90 te klein werd.

In 2000 kreeg het Posttheater een nieuw onderkomen achter station Arnhem Velperpoort in het onder monumentenzorg vallende KAB-gebouw, de oude zetel van de Katholieke Arbeidersbeweging ‘St Joseph’ en vroeger bekend om o.a. de vogeltentoonstellingen, bruiloften en examens. De stichting KAB en stichting Posttheater fuseerden en vormden het KAB Posttheater, in de volksmond Het Posttheater. De verbouwing tot een professioneel theater met 3 zalen en ca. 35.000 bezoekers per jaar, werd geheel in eigen beheer, met minimale middelen gerealiseerd. De officiële opening van het KAB-Posttheater vond plaats op 19 maart 2001.

 

Agenda Posttheater Arnhem.

Op onze website treft u de mooiste theater voorstellingen van Posttheater Arnhem in alle genres zoals Cabaret, Musical, Toneel, Dans, Klassiek, Familie & Jeugd, Muziek en Show. Bekijk onze aparte pagina van Posttheater Arnhem voor het totale overzicht, klik hier. Het adres van Posttheater Arnhem is Rosendaalsestraat 27, postcode 6824 CA. Met ruim 10.000 voorstellingen is Theaterreserveringen de grootste theater website van Nederland. Nog belangrijker, de verkoop is altijd gegarandeerd via Officiële voorverkoop en altijd zonder extra servicekosten, 100% betrouwbaar dus!

Naast de voorstellingen van Posttheater Arnhem tref je bij ons ook andere theaters aan bij jou in de buurt. Op onze website staan ruim 300 theaters verdeeld over alle provincies. Naast Posttheater Arnhem staan dus ook theaters uit Noord-Brabant, Zeeland, Noord-Holland, Gelderland, Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Utrecht, Limburg, Overijssel, Drenthe, Flevoland.
Bestel je tickets of kaartjes voor Posttheater Arnhem dus via theaterreserveringen.com  en kom genieten in het knusse theater van de stad Arnhem. Ontdek onze uitgebreide culturele agenda van Posttheater Arnhem.
Klik hier voor de theater agenda van Posttheater Arnhem of zoek in onze agenda op genre of een theater in de buurt van Arnhem. Op onze theater agenda tref je een ruim aanbod in alle genres zoals Cabaret, Musical, Dans, Familie & Jeugd, Klassiek, Opera, show en Muziek.