Schouwburg Amphion Doetinchem

Home » Provincies » Gelderland » Schouwburg Amphion Doetinchem

Amphion Doetinchem, Amphion, Doetinchem

Schouwburg Amphion, Doetinchem Agenda

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Schouwburg Amphion, Doetinchem

 

 

Schouwburg Amphion is een theater in Doetinchem. De naam komt uit het Oudgrieks: Ἀμφίων / Amphíôn, zoon van Zeus en Antiope. De schouwburg is de grootste in de Achterhoek en de op drie na grootste van Gelderland. Het Amphion huisvest zowel grote musicals, als kleine amateurproducties.

Schouwburg Amphion al geopend in 1968.

De opening van Schouwburg Amphion was op 12 oktober 1968, door de commissaris van de Koningin, met Driekoningenavond van Shakespeare door Toneelgroep Theater.

De grote zaal van Schouwburg Amphion had 726 plaatsen, een balkon en een orkestbak. Het lijsttoneel had een opening van 12 meter breed en 6,5 meter hoog. Het toneel zelf was 14 meter breed, 9,8 meter diep en 14 meter hoog. In 1981 kwam er een vlakke vloer zaal bij naar ontwerp van architect W. Davidse. Deze bood plaats aan 300 bezoekers. Het speelvlak was 64m2.

Mede gezien de gestaag groeiende belangstelling vanuit de regio werd in 2007 besloten tot een nieuw theater naar ontwerp van Mecanoo Architecten, aan de Hofstraat 159 in de nieuwe wijk Lookwartier. De opening was op 8 september 2010 door koningin Beatrix. Het oude theater werd op 7 september 2010 gesloten.

Het nieuwe Amphion heeft twee zalen: De Rabobankzaal met 2 balkons en orkestbak met 860 plaatsen en De Gelderlandzaal (vlakke vloer) met 300 plaatsen. De grote zaal heeft een lijsttoneel met een opening van 16 meter breed en 9 meter hoog. Het toneel zelf meet 36 meter breed en 20 meter diep. De hoogte is 23 meter. De kleine zaal heeft een speelvlak van 8,5 bij 8,5 meter.

In 2012, 2016, 2017 en 2019 is Schouwburg Amphion uitgeroepen tot het theater van het jaar in de categorie grote theaters. Een onderscheiding van de Vereniging Vrije Theater Productiets ( VVTP)

Schouwburg Amphion wordt breed geprogrammeerd.

Agenda Schouwburg Amphion, Doetinchem.

Op onze website treft u de mooiste theater voorstellingen van het Schouwburg Amphion in Doetinchem in alle genres zoals Cabaret, Musical, Toneel, Dans, Klassiek, Familie & Jeugd, Muziek en Show. Bekijk onze aparte pagina van Schouwburg Amphion voor het totale overzicht, klik hier. Het adres van het Schouwburg Amphion is Hofstraat 159, postcode 7001 JD. Met ruim 10.000 voorstellingen is Theaterreserveringen de grootste theater website van Nederland. Nog belangrijker, de verkoop is altijd gegarandeerd via Officiële voorverkoop en altijd zonder extra reserveringskosten, 100% betrouwbaar dus!

Naast de voorstellingen van Schouwburg Amphion tref je bij ons ook andere theaters aan bij jou in de buurt. Op onze website staan ruim 300 theaters verdeeld over alle provincies. Naast Schouwburg Amphion staan dus ook theaters uit Noord-Brabant, Zeeland, Noord-Holland, Gelderland, Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Utrecht, Limburg, Overijssel, Drenthe, Flevoland.
Bestel je tickets of kaartjes voor Schouwburg Amphion dus via theaterreserveringen.com. Kom genieten in het culturele huis van de stad Doetinchem. Ontdek onze uitgebreide culturele agenda van het Amphion Doetinchem.
Klik hier voor de theater agenda van Schouwburg Amphion of zoek in onze agenda op genre of een theater in de buurt van Doetinchem. Op onze theater agenda tref je een ruim aanbod in alle genres zoals Cabaret, Musical, Dans, Familie & Jeugd, Klassiek, Opera, show en Muziek.

Amphion