Stadstheater Arnhem Agenda

Home » Provincies » Gelderland » Stadstheater Arnhem Agenda

Stadstheater Arnhem, Schouwburg Arnhem

Stadstheater Arnhem, Theater, Arnhem – agenda

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Stadstheater Arnhem

Stadstheater Arnhem sinds 1864

In maart 1864 opende de eerste Arnhemse schouwburg, ontworpen door F.W van Gendt. Het ontwerp wordt zeer enthousiast ontvangen, waarna wordt besloten om het ontwerp te kopiëren voor de nieuwe stadsschouwburg in Groningen. Op 27 december 1934 brandt de schouwburg helemaal af. In 1937 begint de herbouw en op 19 oktober 1938 wordt de schouwburg geopend door de Burgemeester.

Tijdens de Slag om Arnhem raakt het gebouw beschadigd. Bij het bombardement komt de architect om het leven. In 1978 en 1987 wordt de schouwburg verbouwd, waarbij in 1987 de entree wordt verplaatst en een nieuwe kleine zaal wordt gebouwd, die als eerste in Nederland volgens het ‘vlakke vloer’ principe is ingericht. Ook wordt een nieuwe artiestenfoyer en een vergaderzaal toegevoegd, genaamd de Salon. Tot 2015 heette het gebouw ‘Schouwburg Arnhem’.

Het Stadstheater heeft twee zalen. Een grote zaal met 750 stoelen, en een kleine zaal met 200 stoelen. Verder beschikt het theater over meerdere foyers, waaronder de Grote foyer, de Feniks-foyer, de Salon en de Cafe foyer.

 

Agenda Stadstheater Arnhem

Op onze website treft u de mooiste theater voorstellingen van Stadstheater Arnhem in alle genres zoals Cabaret, Musical, Toneel, Dans, Klassiek, Familie & Jeugd, Muziek en Show. Bekijk onze aparte pagina van Stadstheater Arnhem voor het totale overzicht, klik hier. Het adres van Stadstheater Arnhem is Velperbinnensingel 10 in Arnhem, postcode 6811 BP. Met ruim 10.000 voorstellingen is Theaterreserveringen de grootste theater website van Nederland. Nog belangrijker, de verkoop is altijd gegarandeerd via Officiële voorverkoop en altijd zonder extra servicekosten, 100% betrouwbaar dus!

Naast de voorstellingen van Stadstheater Arnhem tref je bij ons ook andere theaters aan bij jou in de buurt. Op onze website staan ruim 300 theaters verdeeld over alle provincies. Naast Stadstheater Arnhem staan dus ook theaters uit Noord-Brabant, Zeeland, Noord-Holland, Gelderland, Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Utrecht, Limburg, Overijssel, Drenthe, Flevoland.
Bestel je tickets of kaartjes voor Stadstheater Arnhem dus via theaterreserveringen.com  en kom genieten in het culturele huis van de stad Arnhem. Ontdek onze uitgebreide culturele agenda van Stadstheater Arnhem.
Klik hier voor de theater agenda van Stadstheater Arnhem of zoek in onze agenda op genre of een theater in de buurt van Arnhem. Op onze theater agenda tref je een ruim aanbod in alle genres zoals Cabaret, Musical, Dans, Familie & Jeugd, Klassiek, Opera, show en Muziek.