Stadsschouwburg Nijmegen agenda

Home » Provincies » Gelderland » Stadsschouwburg Nijmegen agenda

Nijmegen, Stadsschouwburg Nijmegen

Stadsschouwburg, Nijmegen Agenda

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Stadsschouwburg, Nijmegen

De Stadsschouwburg van Nijmegen behoort tot de grotere theaters in Nederland. Jaarlijks bezoeken ruim 100.000 mensen onze voorstellingen en concerten. Daarnaast zijn er nog congresbezoekers, feestgangers, expositiebezoekers en vele anderen die jaarlijks het gebouw bezoeken.

Voorzien van een groot podium met bijbehorende faciliteiten is de zaal geschikt voor activiteiten waar veel theater- of presentatietechniek bij aan te pas komt. De theaterzaal heeft tevens een hellende vloer zodat voor alle 900 zitplaatsen goed zicht is op het podium. Voor het podium bevindt zich de orkestbak.

Vijf grote en zes kleinere kleedkamers bieden ruimte aan tachtig personen.

Naast de voorstellingen in de Grote Zaal van de Stadsschouwburg, vinden er ook regelmatig inleidingen, borrels en verhuringen plaats in het Theatercafé en de Foyer.

De Grote Zaal, is wereldberoemd vanwege de fantastische akoestiek en is daarmee een schitterende locatie voor met name klassieke concerten. Door de grote vlakke vloer, waarvan de stoelen verwijderd kunnen worden, is deze zaal multifunctioneel. De zaal biedt plaats aan 1.450 bezoekers bij een zitconcert en maximaal 1.800 bezoekers bij een staconcert.

De Kleine Zaal, leent zich met een maximale capaciteit van 220 stoelen, prima voor de kleinschalige optredens.