Theater & Congres Orpheus Apeldoorn agenda

Home » Provincies » Gelderland » Theater & Congres Orpheus Apeldoorn agenda

Theater & Concert Orpheus, Apeldoorn

Theater & Concert Orpheus Apeldoorn

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Theater & Concert Orpheus Apeldoorn

In Apeldoorn staat Theater & Congres Orpheus dat met elf(!)theaterzalen tot de vijf grootste theaters van Nederland hoort. De Koning Willem-Alexanderzaal heeft 1300 zitplaatsen, de Rabozaal heeft maximaal 700 zitplaatsen en de Hanoszaal heeft maximaal 242 zitplaatsen.

Theater Orpheus sinds 1965

Orpheus werd op 12 maart 1965 geopend en was op dat moment al bekend vanwege zijn eigen karakter. De schouwburg heeft een ruime foyer en een grote zaal (tegenwoordig Rabobankzaal genoemd), wat voor een schouwburg in de jaren 1960 als bijzonder werd ervaren. Orpheus is één van de vijf grootste theaters van Nederland. Van januari 2003 tot september 2004 werd het theatergebouw grondig verbouwd, gerestaureerd en uitgebreid. De ruime foyer en grote zaal van het theater bleven hierbij wel bewaard.

Een van de belangrijkste onderdelen van de uitbreiding was het bouwen van een nieuwe zaal die sinds een aantal jaren de naam Hanoszaal draagt. Deze nieuwe zaal heeft 1300 zitplaatsen en is speciaal geschikt voor muziektheater, opera en klassieke muziek. De akoestiek van de zaal bleek uitzonderlijk goed en daarmee was de kritiek over de akoestiek in theater Orpheus meteen verdwenen. Behalve een nieuwe theaterzaal werd ook een ondergrondse parkeerplaats gebouwd voor 450 voertuigen. Op 11 september 2004 werd het verbouwde theater heropend. Naast drie theaterzalen, variërend in grootte van ruim 200 zitplaatsen tot 1300 zitplaatsen, heeft Theater Orpheus ook een eigen Theaterrestaurant, diverse foyers en 8 subzalen. Dit maakt het theater ook uitstekend geschikt als locatie voor congressen, bedrijfsevents en feesten.

 

Agenda Theater & Concert Orpheus Apeldoorn.

Op onze website treft u de mooiste theater voorstellingen van Theater Orpheus in alle genres zoals Cabaret, Musical, Toneel, Dans, Klassiek, Familie & Jeugd, Muziek en Show. Bekijk onze aparte pagina van Theater Orpheus voor het totale overzicht, klik hier. Het adres van Theater Orpheus is Churchillplein 1, postcode 7314 BZ. Met ruim 10.000 voorstellingen is Theaterreserveringen de grootste theater website van Nederland. Nog belangrijker, de verkoop is altijd gegarandeerd via Officiële voorverkoop en altijd zonder extra servicekosten, 100% betrouwbaar dus!

Naast de voorstellingen van Theater Orpheus tref je bij ons ook andere theaters aan bij jou in de buurt. Op onze website staan ruim 300 theaters verdeeld over alle provincies. Naast Theater Orpheus staan dus ook theaters uit Noord-Brabant, Zeeland, Noord-Holland, Gelderland, Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Utrecht, Limburg, Overijssel, Drenthe, Flevoland.
Bestel je tickets of kaartjes voor Theater Orpheus dus via theaterreserveringen.com  en kom genieten in het culturele huis van de stad Apeldoorn. Ontdek onze uitgebreide culturele agenda van Theater Orpheus.
Klik hier voor de theater agenda van Theater Orpheus of zoek in onze agenda op genre of een theater in de buurt van Apeldoorn. Op onze theater agenda tref je een ruim aanbod in alle genres zoals Cabaret, Musical, Dans, Familie & Jeugd, Klassiek, Opera, show en Muziek.