Martiniplaza Groningen agenda

Home » Provincies » Groningen » Groningen » Martiniplaza Groningen agenda

Martiniplaza

Martiniplaza, Groningen Agenda

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Martiniplaza, Groningen

Toen er eind jaren zestig in de gemeente Groningen behoefte bleek aan een tentoonstellingcomplex werd aan de rand van het Groninger Stadspark het Martinihal Centrum gebouwd, bestaand uit expositieruimte, vergaderzalen en een restaurant. De officiële opening vond plaats in 1969. De expositiehal kreeg een hoogte van maar liefst 30 meter om genoeg  ruimte kunnen bieden aan exposities van bijvoorbeeld zeilboten (met staande mast).

Begin jaren zeventig werd het complex uitgebreid met een multifunctionele evenementenzaal voor het organiseren van (pop)concerten en sportwedstrijden. Deze zaal werd door een plein gescheiden van het expositiegedeelte.
De Evenementenzaal had een capaciteit van ca. 2.500 bezoekers (concert) of 3.000 bezoekers (sport). Vóór de bouw de van de televisiestudio’s in Aalsmeer vonden regelmatig grote TV-shows plaats vanuit deze Evenementenhal.

In 1978 is Martinihal Centrum uitgegroeid tot een toonaangevende lokatie op het gebied van congressen, vergaderingen en beurzen.
Begin jaren tachtig werden verschillende ruimten bijgebouwd en in 1988 werd de naam van het complex ‘Martinihal Groningen’.