Theater De Maagd Bergen op Zoom Agenda

Home » Provincies » Noord-Brabant » Theater De Maagd Bergen op Zoom Agenda

De Maagd Bergen op Zoom

Theater De Maagd, Bergen op Zoom

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Theater De Maagd, Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom staat het Theater De Maagd. Het theater biedt plaats aan 650 personen en de standaard aanvangstijd voor de avondvoorstelling is 20:00 uur.

Theater De Maagd sinds 1990

Aan de Grote Markt 32 in Bergen op Zoom werd in de jaren 1824-1829 een Katholieke kerk gebouwd die in de jaren 1988-1990, in opdracht van de gemeente, werd verbouwd tot theater ontworpen door Greiner & van Goor, architecten. De opening van Theater De Maagd was op 30 augustus 1990 (door prinses Margriet) met een Spectacle Coupe door o.a. De Stichting Kmaropera. De zaal van De Maagd met orkestbak en twee balkons, biedt plaats aan 650 bezoekers.

Tegenwoordig is Theater De Maagd een van de fraaiste en opmerkelijkste theaters in het land, waarin de oude kerkelementen, zoals de zuilen die, op twee na die plaats moesten maken voor de toneeltoren, bewaard en zichtbaar zijn gebleven. Het kruis op het karakteristieke torentje werd vervangen door een gouden bol en de voorgevel bleef zijn neoclassicistische aard behouden. De verbouwing werd alom geprezen en bekroond met de Architectuurprijs van de Bond van Nederlandse Architecten, de Brabantse Monumentenprijs en een nominatie voor de Europese monumentenprijs (Europ Nostra) die resulteerde in de tweede prijs.

 

Agenda Theater De Maagd, Bergen Op Zoom.

Op onze website treft u de mooiste theater voorstellingen van Theater De Maagd in alle genres zoals Cabaret, Musical, Toneel, Dans, Klassiek, Familie & Jeugd, Muziek en Show. Bekijk onze aparte pagina van Theater De Maagd voor het totale overzicht, klik hier. Het adres van Theater De Maagd is Grote Markt 32 in Bergen op Zoom, postcode 4611 NT. Met ruim 10.000 voorstellingen is Theaterreserveringen de grootste theater website van Nederland. Nog belangrijker, de verkoop is altijd gegarandeerd via Officiële voorverkoop en altijd zonder extra servicekosten, 100% betrouwbaar dus!

Naast de voorstellingen van Theater De Maagd in Bergen op Zoom tref je bij ons ook andere theaters aan bij jou in de buurt. Op onze website staan ruim 300 theaters verdeeld over alle provincies. Naast Schouwburg Amstelveen staan dus ook theaters uit Noord-Brabant, Zeeland, Noord-Holland, Gelderland, Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Utrecht, Limburg, Overijssel, Drenthe, Flevoland.
Bestel je tickets of kaartjes voor Theater De Maagd dus via theaterreserveringen.com  en kom genieten in dit unieke theater in Bergen op Zoom. Ontdek onze uitgebreide culturele agenda van Theater De Maagd.
Klik hier voor de theater agenda van Theater De Maagd of zoek in onze agenda op genre of een theater in de buurt van Bergen op Zoom. Op onze theater agenda tref je een ruim aanbod in alle genres zoals Cabaret, Musical, Dans, Familie & Jeugd, Klassiek, Opera, show en Muziek.

Verkoop uitsluitend via officiële voorverkoop, geen extra reserveringskosten en 100% betrouwbaar

Theater reserveringen heeft op jaarbasis ruim 10.000 voorstellingen die je eenvoudig kunt inzien op onze theater agenda. Theater tickets bestel je eenvoudig via één van onze partners waaraan je ook de betaling verder afrond. Hiermee bent u altijd verzekert van de mooiste plaatsen voor de voordeligste prijs. Theater kaartjes voor alle genres zoals cabaret, musical, dans, opera, familie en jeugdvoorstellingen, muziek en show. Van de grootste producties zoals Soldaat van Oranje tot de kleinste plaatselijke voorstelling, je vind ze allemaal op TheaterReserveringen.com. Met ruim 300 theaters is er altijd wel een voorstelling bij jou in de buurt te vinden. Tickets zonder extra servicekosten! Je betaald niets voor onze dienst, de betaling vind altijd plaats via de officiële voorverkoopkanalen. Kaartjes kopen voor Guido Weijers, Soldaat van Oranje, André Hazes, De Toppers, etc.