Theaters Tilburg

Home » Provincies » Noord-Brabant » Theaters Tilburg

TheatersTilburg, Theaters Tilburg, Schouwburg Tilburg

Theaters Tilburg, Tilburg Agenda

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Theaters, Tilburg

Schouwburg Tilburg bestaat in maart 2021 60 jaar!

De nieuwe schouwburg die rond 1960 is gebouwd, is één van de gebouwen die het stadscentrum bepalen. De twee architecten Ir. B. Bijvoet (1889-1979) en prof. G.H.M. Holt (1904-1988) wilden in Tilburg een schouwburg die modern en functioneel was en bereikten dat door helderheid in de indeling. Ze wensten een schouwburg die open, naar de bevolking toe gericht was en realiseerden dat door grote ramen en glaswanden; een gebouw in communicatie met de stad, in plaats van besloten teruggetrokken in een heiligdom van cultuur. Al het meubilair dat u nu in de foyers van de schouwburg aantreft is ontworpen omstreeks 1961, het jaar waarin de schouwburg werd geopend. Ook nu nog hebben deze ontwerpen een zeer eigentijdse uitstraling. Zo treft u ontwerpen aan van Martin Visser, Poul Kjaerholm en Arne Jacobsen. Op 9 april 2015 werd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed bekend gemaakt dat Schouwburg Tilburg is aangewezen als rijksmonument.

Agenda Theaters Tilburg

Op onze website treft u de mooiste theater voorstellingen van Theaters Tilburg in alle genres zoals Cabaret, Musical, Toneel, Dans, Klassiek, Familie & Jeugd, Muziek en Show. Bekijk onze aparte pagina van Theaters Tilburg voor het totale overzicht, klik hier. Het adres van Theaters Tilburg is Louis Bouwmeesterplein 1 in Tilburg, postcode 5038 TK. Theaters Tilburg heeft meerdere zalen, zoals de Studio, de Concertzaal en de Grote zaal. Met ruim 10.000 voorstellingen is Theaterreserveringen de grootste theater website van Nederland en nog belangrijker, de verkoop is altijd gegarandeerd via de Officiële voorverkoop en altijd zonder extra servicekosten, 100% betrouwbaar dus! Naast de voorstellingen van Theaters Tilburg tref je bij ons ook andere theaters aan bij jou in de buurt. Op onze website staan ruim 300 theaters verdeeld over alle provincies. Naast Theaters Tilburg staan dus ook theaters uit Noord-Brabant, Zeeland, Noord-Holland, Gelderland, Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Utrecht, Limburg, Overijssel, Drenthe, Flevoland.
Bestel je tickets of kaartjes voor Theaters Tilburg dus snel via theaterreserveringen.com  en kom genieten in het culturele huis van de stad Tilburg. Ontdek onze uitgebreide culturele agenda van Theaters Tilburg.
Klik hier voor de theater agenda van Theaters Tilburg of zoek in onze agenda op genre of een theater in de buurt van Tilburg. Op onze theater agenda tref je een ruim aanbod in alle genres zoals Cabaret, Musical, Dans, Familie & Jeugd, Klassiek, Opera, show en Muziek.