Carré Amsterdam agenda

Home » Provincies » Noord-Holland » Amsterdam Theaters » Carré Amsterdam agenda

Koninklijk Theater Carré, Theater Carré

Koninklijk Theater Carré Amsterdam

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Koninklijk Theater Carré Amsterdam

In Amsterdam staat het Koninklijk Theater Carré met maximaal 1756 zitplaatsen. Theater Carré heeft haar deuren al in 1887 geopend, destijds als circustheater, tegenwoordig zijn er veel verschillende voorstellingen te zien van cabaret tot concerten en van musical tot toneel

Koninklijk Theater Carré Amsterdam sinds 1887

Oorspronkelijk is het Koninklijk Theater Carré gebouwd in 1887 als circustheater en zijn de zitplaatsen grotendeels gegroepeerd rond de piste. In 1993 is het Koninklijke Theater Carré verbouwd en is de orkestbak uit te breiden tot 100 vierkante meter. Op 2 december opende Theater Carré (door Oscar Carré) met een Groote Parade Gala Openingsvoorstelling in de Hoogere Rijkunst, Paardendressuur en Gymnastiek. In 1893 verhuurde Oscar Carré, Theater Carré aan de variété koning Frits van Haarlem.

In 1987, tijdens het honderd jarig bestaan van Theater Carré, werd de musical Cats naar Carré gehaald. Deze musical was zo’n succes dat hiermee de bloeitijd voor musicals in Nederland groeide. De toekenning van het predicaat Koninklijk was de kroon op het eeuwfeest.

Tijdens een grote verbouwing van het Koninklijk Theater Carré dat in 2004 noodzakelijk was omdat de houten palen fundering flink waren aangetast, kwamen er wanddecoraties tevoorschijn uit 1893 van Bart van Hove die achter de toenmalige wandbekleding verstopt zaten.

 

Agenda Koninklijk Theater Carré Amsterdam.

Op onze website treft u de mooiste theater voorstellingen van Koninklijk Theater Carré in alle genres zoals Cabaret, Musical, Toneel, Dans, Klassiek, Familie & Jeugd, Muziek en Show. Bekijk onze aparte pagina van Koninklijk Theater Carré voor het totale overzicht, klik hier. Het adres van Koninklijk Theater Carré is Amstel 115/125 in Amsterdam, postcode 1018 EM. Met ruim 10.000 voorstellingen is Theaterreserveringen de grootste theater website van Nederland. Nog belangrijker, de verkoop is altijd gegarandeerd via Officiële voorverkoop en altijd zonder extra servicekosten, 100% betrouwbaar dus!

Naast de voorstellingen van Koninklijk Theater Carré tref je bij ons ook andere theaters aan bij jou in de buurt. Op onze website staan ruim 300 theaters verdeeld over alle provincies. Naast Koninklijk Theater Carré staan dus ook theaters uit Noord-Brabant, Zeeland, Noord-Holland, Gelderland, Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Utrecht, Limburg, Overijssel, Drenthe, Flevoland.
Bestel je tickets of kaartjes voor Koninklijk Theater Carré dus via theaterreserveringen.com  en kom genieten in het oudste theater van de stad Amsterdam. Ontdek onze uitgebreide culturele agenda van Koninklijk Theater Carré.
Klik hier voor de theater agenda van Koninklijk Theater Carré Amsterdam of zoek in onze agenda op genre of een theater in de buurt van Amsterdam. Op onze theater agenda tref je een ruim aanbod in alle genres zoals Cabaret, Musical, Dans, Familie & Jeugd, Klassiek, Opera, show en Muziek.