De Kleine Komedie Amsterdam agenda

Home » Provincies » Noord-Holland » Amsterdam Theaters » De Kleine Komedie Amsterdam agenda

De Kleine Komedie Amsterdam

De Kleine Komedie, Amsterdam – agenda

Klik op de kalender
voor de lijstweergave

 Kalender

De Kleine Komedie, Amsterdam

De Kleine Komedie, het oudste theater van Amsterdam, is een unieke locatie met een gastvrije, warme en inspirerende uitstraling. Zoekt u een unieke locatie? Gastvrij en inspirerend? De Kleine Komedie, het oudste theater van Amsterdam, is de ideale locatie.

Wilt u uw genodigden een exclusieve voorstelling aanbieden en daarna napraten in onze foyer met bar? Zoekt u een ruimte voor uw presentatie, vergadering of seminar? Overdag of ‘s avonds? Groots of juist intiem? De klassieke theaterzaal van De Kleine Komedie biedt plaats aan 500 personen. Het rode pluche en de kroonluchters vormen een warm decor en ons podium is van alle technische gemakken voorzien. Door onze ruime ervaring met het produceren van programma’s en evenementen kunnen we ook van uw project iets speciaals maken, aangepast aan uw eigen signatuur en wensen.

De Kleine Komedie sinds 1948

De Kleine Komedie, het oudste theater van Amsterdam, is een klassieke bonbonnière, gebouwd in 1786 aan de Amstel. Tot op de dag van vandaag is het de onbetwiste cabarettempel van Nederland en onmisbaar in het theaterlandschap. Bekende theatermakers zijn er groot geworden. Toon Hermans, Youp van ’t Hek, Brigitte Kaandorp, Maarten van Roozendaal, Sanne Wallis de Vries, Herman Finkers, Lebbis & Jansen, Acda & de Munnik, Theo Maassen en nog veel meer artiesten groeiden op in dit theater.

1786 is het jaar dat theater van De Kleine Komedie opent onder de naam Fransche Schouwburg aan de Erwtenmarkt en na diverse naamswijzigingen is de naam van De Kleine Komedie toegekend op 27 maart 1948. In de jaren 1973 – 1978 is De Kleine Komedie gesloten geweest omdat de brandweer het pand niet veilig genoeg meer vond. In 1988 stond theater De Kleine Komedie onder druk omdat de gemeente Amsterdam overwoog om de subsidie stop te zetten. Een groot aantal artiesten, waaronder Youp van ‘t Hek, zijn in actie gekomen waarna de gemeente het besluit herroepen heeft. Met Joost Nuissl als directeur groeit theater De Kleine Komedie tot de cabarettempel van Nederland.

 

Agenda theater De Kleine Komedie Amsterdam

Op onze website treft u de mooiste theater voorstellingen van De Kleine Komedie in alle genres zoals Cabaret, Musical, Toneel, Dans, Klassiek, Familie & Jeugd, Muziek en Show. Bekijk onze aparte pagina van De Kleine Komedie het totale overzicht, klik hier. Het adres van De Kleine Komedie is Amstel 56-58 in Amsterdam, postcode 1017 AC. Met ruim 10.000 voorstellingen is Theaterreserveringen de grootste theater website van Nederland. Nog belangrijker, de verkoop is altijd gegarandeerd via Officiële voorverkoop en altijd zonder extra servicekosten, 100% betrouwbaar dus!

Naast de voorstellingen van theater De Kleine Komedie tref je bij ons ook andere theaters aan bij jou in de buurt. Op onze website staan ruim 300 theaters verdeeld over alle provincies. Naast De Kleine Komedie staan dus ook theaters uit Noord-Brabant, Zeeland, Noord-Holland, Gelderland, Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Utrecht, Limburg, Overijssel, Drenthe, Flevoland.
Bestel je tickets of kaartjes voor De Kleine Komedie dus via theaterreserveringen.com. Kom genieten in het oudste theater van de stad Amsterdam. Ontdek onze uitgebreide culturele agenda van De Kleine Komedie.
Klik hier voor de theater agenda van Theater De Kleine Komedie in Amsterdam of zoek in onze agenda op genre of een theater in de buurt van Amsterdam. Op onze theater agenda tref je een ruim aanbod in alle genres zoals Cabaret, Musical, Dans, Familie & Jeugd, Klassiek, Opera, show en Muziek.