DeLaMar Theater Amsterdam agenda

Home » Provincies » Noord-Holland » Amsterdam Theaters » DeLaMar Theater Amsterdam agenda

DeLaMar Theater Amsterdam, theater Amsterdam, de la mar, nieuwe de la mar

DeLaMar, Amsterdam Agenda

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

DeLaMar theater, Amsterdam

Het DeLaMar Theater heeft een theatergeschiedenis die tot de verbeelding spreekt. Grote namen als Wim Kan, Wim Sonneveld en Freek de Jonge traden op in het vroegere de la Mar Theater aan het Leidseplein. Sinds november 2010 is het theater na een ingrijpende renovatie opnieuw geopend en kan het publiek weer genieten van mooie musicals en toneel- en cabaretvoorstellingen. Lees hieronder over de rijke geschiedenis van het DeLaMar Theater.

Het gebouw aan de Marnixstraat 404 kent een rijke geschiedenis en heeft onder andere dienst gedaan als school en als pakhuis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt het pand gebruikt als aanmeldingsbureau voor de beruchte Arbeitseinsatz. Op 5 januari 1945 wordt het gebouw door leden van het verzet in brand gestoken.

DeLaMar theater sinds 2010

In 1887 stond er op de plek van het huidige DeLaMar theater de Spieghelschool voor lager onderwijs. Later in de jaren 30 is het gebouw als school afgekeurd en is het als pakhuis gebruikt.

Hoewel het gebouw na de tweede oorlog al is gekocht met als doel er een klein theater in te beginnen, duurde het nog tot 2010 voordat DeLaMar theater zijn huidige naam zou krijgen. Nadat Theater De la Mar in 1950 in geldnood kwam nam Wim Sonneveld de leiding van het theater op zich. De naam werd gewijzigd in het Nieuwe De la Mar theater en Wim Sonneveld bleef tot zijn dood (8 maart 1974) betrokken bij het DeLaMar theater.

Op 31 december 2005 sloot het theater zijn deuren vanwege een grote verbouwing. Op 28 november 2010 is het DeLaMar theater officieel geopend door toenmalig koningin Beatrix. Het DeLaMar theater in het hart van de stad Amsterdam heeft een zeer bijzondere glazen constructie waarbinnen de gevel van 1887 gereconstrueerd is.

 

Agenda DeLaMar theater.

Op onze website treft u de mooiste theater voorstellingen van het DeLaMar theater in alle genres zoals Cabaret, Musical, Toneel, Dans, Klassiek, Familie & Jeugd, Muziek en Show. Bekijk onze aparte pagina van het DeLaMar theater voor het totale overzicht, klik hier. Het adres van het DeLaMar theater is Marnixstraat 402 in Amsterdam, postcode 1017 PL. Met ruim 10.000 voorstellingen is Theaterreserveringen de grootste theater website van Nederland. Nog belangrijker, de verkoop is altijd gegarandeerd via Officiële voorverkoop en altijd zonder extra servicekosten, 100% betrouwbaar dus!

Naast de voorstellingen van DeLaMar theater tref je bij ons ook andere theaters aan bij jou in de buurt. Op onze website staan ruim 300 theaters verdeeld over alle provincies. Naast DeLaMar theater Amsterdam staan dus ook theaters uit Noord-Brabant, Zeeland, Noord-Holland, Gelderland, Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Utrecht, Limburg, Overijssel, Drenthe, Flevoland.
Bestel je tickets of kaartjes voor DeLaMar theater dus via theaterreserveringen.com  en kom genieten in het bijzondere theater van de stad Amsterdam. Ontdek onze uitgebreide culturele agenda van DeLaMar theater.
Klik hier voor de theater agenda van DeLaMar theater of zoek in onze agenda op genre of een theater in de buurt van Amsterdam. Op onze theater agenda tref je een ruim aanbod in alle genres zoals Cabaret, Musical, Dans, Familie & Jeugd, Klassiek, Opera, show en Muziek.