Ziggo Dome Amsterdam tickets

Home » Provincies » Noord-Holland » Amsterdam Theaters » Ziggo Dome Amsterdam tickets

Ziggo Dome Amsterdam, Ziggo Dome, Amsterdam

Ziggo Dome, Amsterdam – agenda

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Ziggo Dome

Ziggo Dome sinds 2012

De oorspronkelijke naam (werktitel) van het gebouw was Music Dome. Ziggo, een aanbieder van kabeltelevisie en telecommunicatie in Nederland, is tijdens de voorbereidingen van de bouw, in 2009, aangetrokken als naamgevend sponsor. Dit was opvallend aangezien de Ziggo Dome zich midden in het verzorgingsgebied van de andere grote kabelmaatschappij, UPC, bevond.

De Ziggo Dome is in juni 2012 geopend. De eerste artiest die er optrad was Marco Borsato op 24 juni 2012. Twee dagen later trad de eerste buitenlandse artiest, de Amerikaanse rockband Pearl Jam, er op. Op 10 november 2013 werden hier de MTV EMA-Awards uitgereikt, de jaarlijkse muziekprijzen van MTV.

Op 16 en 19 december van datzelfde jaar verving de Ziggo Dome het GelreDome tijdens Symphonica in Rosso. Hoofdartiest Anouk kon wegens stemproblemen tweemaal niet optreden in het GelreDome. Het eerste concert kon wel ingehaald worden in het GelreDome, maar bij het tweede concert was dit niet mogelijk op korte termijn. Daarom werd dit concert in de Ziggo Dome ingehaald op bovengenoemde data. Sinds 2015 is Ziggo Dome de permanente locatie van Symphonica in Rosso.

Het gebouw van de Ziggo Dome heeft de vorm van een vierkant blok; de grootte is 90 bij 90 meter, met een hoogte van 30 meter. Aan de buitenkant is de Ziggo Dome, op een zwarte achtergrond, volledig bekleed met in totaal 840.000 ledlampjes, waar videobeelden op getoond kunnen worden. Het gebouw is ontworpen voor versterkte muziek, maar is multi-inzetbaar en kan met minimale aanpassingen ook geschikt gemaakt worden voor tennis- en korfbalwedstrijden, een olympisch zwembad of een ijsbaan.

 

Agenda Ziggo Dome Amsterdam.

Op onze website treft u de mooiste theater voorstellingen van de Ziggo Dome in alle genres zoals Cabaret, Musical, Toneel, Dans, Klassiek, Familie & Jeugd, Muziek en Show. Bekijk onze aparte pagina van de Ziggo Dome voor het totale overzicht, klik hier. Het adres van de Ziggo Dome is De Passage 100 in Amsterdam, postcode 1101 AX. Met ruim 10.000 voorstellingen is Theaterreserveringen de grootste theater website van Nederland. Nog belangrijker, de verkoop is altijd gegarandeerd via Officiële voorverkoop en altijd zonder extra servicekosten, 100% betrouwbaar dus!

Naast de voorstellingen van de Ziggo Dome tref je bij ons ook andere theaters aan bij jou in de buurt. Op onze website staan ruim 300 theaters verdeeld over alle provincies. Naast de Ziggo Dome staan dus ook theaters uit Noord-Brabant, Zeeland, Noord-Holland, Gelderland, Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Utrecht, Limburg, Overijssel, Drenthe, Flevoland.
Bestel je tickets of kaartjes voor de Ziggo Dome dus via theaterreserveringen.com  en kom genieten in de concerthal van de stad Amsterdam. Ontdek onze uitgebreide culturele agenda van de Ziggo Dome.
Klik hier voor de theater agenda van de Ziggo Dome of zoek in onze agenda op genre of een theater in de buurt van Amsterdam. Op onze theater agenda tref je een ruim aanbod in alle genres zoals Cabaret, Musical, Dans, Familie & Jeugd, Klassiek, Opera, show en Muziek.