Compagnietheater

Home » Provincies » Noord-Holland » Compagnietheater

Compagnietheater Amsterdam, theater Amsterdam

Compagnietheater Amsterdam

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Compagnietheater Amsterdam

In Amsterdam staat het Compagnietheater met maximaal 250 zitplaatsen. Het Compagnietheater biedt (on)bekend podiumtalent de gelegenheid om vlieguren te maken. Grote en kleine theaterwonderen ontstaan hier op de Kloveniersburgwal.

Compagnietheater Amsterdam sinds 2001

In het rijksmonument wat in 1793 gebouwd is en oorspronkelijk als kerk diende, zit tegenwoordig het Compagnietheater Amsterdam. Tot 1956 was het gebouw in gebruik als kerk en van 1956 tot 1995 zat er een onderdeel van de Nederlandsche bank. In de periode 1995 – 2001 kreeg de theatergroep De Trust het pand in erfpacht en had het theater de naam Trust Theater. Sinds 2001 is deze gewijzigd in het Compagnietheater Amsterdam. Het Compagnietheater heeft zich in de periode 2013-2017 ontwikkeld tot een culturele instelling die geschikt is voor verschillende gebruiksdoeleinden, waaronder culturele activiteiten, televisieopnamen, voorstellingen en congressen. Het Compagnietheater beschikt over een Grote Zaal, een Kleine Zaal, een Zuilenzaal, een foyer en een café.

Verder heeft het Compagnietheater de stap gemaakt van een producerende naar een programmerende instelling. Naast een eigen programmering gaat het Compagnietheater samenwerkingen aan met diverse culturele partners. Het theater biedt plaats aan jong podiumtalent, producties van gerenommeerde gezelschappen en festivals.

 

Agenda Schouwburg Amstelveen.

Op onze website treft u de mooiste theater voorstellingen van Compagnietheater in alle genres zoals Cabaret, Musical, Toneel, Dans, Klassiek, Familie & Jeugd, Muziek en Show. Bekijk onze aparte pagina van Compagnietheater voor het totale overzicht, klik hier. Het adres van het Compagnietheater is, Kloveniersburgwal 50 in Amsterdam, postcode 1012 CX. Met ruim 10.000 voorstellingen is Theaterreserveringen de grootste theater website van Nederland. Nog belangrijker, de verkoop is altijd gegarandeerd via Officiële voorverkoop en altijd zonder extra servicekosten, 100% betrouwbaar dus!

Naast de voorstellingen van Compagnietheater Amsterdam tref je bij ons ook andere theaters aan bij jou in de buurt. Op onze website staan ruim 300 theaters verdeeld over alle provincies. Naast Compagnietheater staan dus ook theaters uit Noord-Brabant, Zeeland, Noord-Holland, Gelderland, Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Utrecht, Limburg, Overijssel, Drenthe, Flevoland.
Bestel je tickets of kaartjes voor Compagnietheater dus via theaterreserveringen.com  en kom genieten in het culturele huis van de stad Amsterdam. Ontdek onze uitgebreide culturele agenda van Compagnietheater .
Klik hier voor de theater agenda van Compagnietheater of zoek in onze agenda op genre of een theater in de buurt van Amsterdam. Op onze theater agenda tref je een ruim aanbod in alle genres zoals Cabaret, Musical, Dans, Familie & Jeugd, Klassiek, Opera, show en Muziek.