Theater Gooiland Hilversum

Home » Provincies » Noord-Holland » Theater Gooiland Hilversum

Theater Hilversum, Theater Gooiland

Theater Gooiland, Hilversum Agenda

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Het theater Gooiland is één van de meest intieme theaters van Nederland en uniek met een werkende originele trekkenwand. De 750 zitplaatsen zijn verdeeld over de begane grond en het balkon, waardoor het theater gezelschappen van verschillende formaten kan huisvesten. De ruimte is van oudsher geliefd bij artiesten, maar wordt ook ingezet voor zakelijke evenementen.

Het Grand Café is multifunctioneel inzetbaar, met de moderne ronde bar als middelpunt. Het Grand Café kan daarom bij uitstek worden ingezet voor borrels en bedrijfsfeesten maar ook congressen en diners. In deze ruimte kan een podium worden geplaatst en indien gewenst kan de hele ruimte worden aangepast aan een (kleur)thema.

Het dakterras, welke recentelijk geheel gerenoveerd en in een nieuw jasje gestoken is, is uitermate geschikt voor zowel feesten tot 500 personen als een intieme plenaire zitting of diner met prachtig uitzicht over de Vitus kerk.
In het midden van het pand bevindt zich de Foyer. Deze ruimte is volledig gebouwd en ingericht naar de monumentale Duikerstijl. Door de ruimtelijke opzet is het mogelijk om verschillende evenementen in de Foyer te laten plaatsvinden. De Foyer is uitermate geschikt voor feesten. Ook in de Foyer bevindt zich een volledige bar.

Aan de zijkant van het pand, naast de Foyer, ligt onze nieuwe Herenkamer. Deze ruimte was ooit de setting van het legendarische praatprogramma Barend & van Dorp en is onlangs compleet vernieuwd. De Herenkamer is uitermate geschikt voor zowel feesten als plenaire bijeenkomsten.

Schouwburg Gooiland, Hilversum