Deventer Schouwburg agenda

Home » Provincies » Overijssel » Deventer Schouwburg agenda

Deventer Schouwburg, Stadsschouwburg Deventer, Deventer

Deventer Schouwburg Agenda

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Deventer Schouwburg, Deventer

De Deventer Schouwburg wil een plek zijn waar het publiek op aandachtige wijze met podiumkunst in contact kan komen, waar het iets kan leren en zich kan vermaken. Wij zijn er van overtuigd dat theater door reflectie op de grote levensvragen en door het scheppen van mens- en wereldbeelden, inzicht, hoop, moed en troost kan bieden.

Oorsprong Deventer Schouwburg sinds 1995

Na ruim negen jaar van plannen maken en compromissen zoeken, waarbij vele varianten de revue passeerden, is het Cultureel Centrum De Leeuwenbrug, voordat het de naam Deventer Schouwburg kreeg, gerealiseerd. Nadat de commissie Cultuur van de gemeente Deventer in 1984 overtuigd raakt van de noodzaak van een grondige verbouwing van de Deventer Schouwburg – of van nieuwbouw aan de hand van een ontwerp van de architect Ghijsen – wordt gekozen voor nieuwbouw aan de Grote Poot van een cultureel verzamelgebouw, waaronder een schouwburg. Daarna wordt (onverwacht) een plan geïntroduceerd van Rem Koolhaas voor een cultureel centrum met hotel, kantoren en appartementen op de Leeuwenbrug-locatie.

De firma Wolters Kluwer (uitgeverij) geeft aan dat zij geïnteresseerd is verplaatsing van haar kantoren naar deze locatie, mits de bouw niet te lang op zich laat wachten. Het plan van Rem Koolhaas past evenwel niet in de ideeën van de gemeentelijke stuurgroep over de schaal van de stad. Vier nieuwe architectenbureaus maken op uitnodiging een nieuw ontwerp voor kantoren, een hotel, een restaurant en een cultureel centrum. Het ontwerp van architectenbureau Ghijsen wordt als het meest geschikte gekozen. In mei 1990 werd de eerste paal geslagen voor het kantorengebouw De Leeuwenbrug. Bij de verder invulling van het gebied ontstaat onzekerheid over de functie van het hotelgedeelte. Architectenbureau Ghijsen stapt uit het project. In april 1993 komt Anton aan de Stegge, van bouwbedrijf Aan de Stegge, met een nieuw voorstel op basis van een ontwerp van de architecten Dirks en Ezerman. In de volgende twee weken werken zij het plan voor appartementen, een schouwburgdeel, een filmhuis, een muziekschool, kantoren en een creatief centrum uit. Het ontwerp wordt gepresenteerd als ‘de oplossing’. Het voorstel wordt op 16 november 1993 door de gemeenteraad goedgekeurd.

Op 19 september 1995 wordt het Filmhuis, het Centrum voor kunsteducatie en het Centrum voor Muziek en Dans opgeleverd. De Deventer Schouwburg volgt op 6 oktober – de officiële opening op 24 oktober.

 

Agenda Deventer Schouwburg.

Op onze website treft u de mooiste theater voorstellingen van de Deventer Schouwburg in alle genres zoals Cabaret, Musical, Toneel, Dans, Klassiek, Familie & Jeugd, Muziek en Show. Bekijk onze aparte pagina van de Deventer Schouwburg voor het totale overzicht, klik hier. Het adres van de Deventer Schouwburg is Leeuwenbrug 2 in Deventer, postcode 7411 TF. Met ruim 10.000 voorstellingen is Theaterreserveringen de grootste theater website van Nederland. Nog belangrijker, de verkoop is altijd gegarandeerd via Officiële voorverkoop en altijd zonder extra servicekosten, 100% betrouwbaar dus!

Naast de voorstellingen van de Deventer Schouwburg tref je bij ons ook andere theaters aan bij jou in de buurt. Op onze website staan ruim 300 theaters verdeeld over alle provincies. Naast de Deventer Schouwburg staan dus ook theaters uit Noord-Brabant, Zeeland, Noord-Holland, Gelderland, Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Utrecht, Limburg, Overijssel, Drenthe, Flevoland.
Bestel je tickets of kaartjes voor de Deventer Schouwburg dus via theaterreserveringen.com  en kom genieten in het culturele huis van de stad Deventer. Ontdek onze uitgebreide culturele agenda van de Deventer Schouwburg.
Klik hier voor de theater agenda van de Deventer Schouwburg of zoek in onze agenda op genre of een theater in de buurt van Deventer. Op onze theater agenda tref je een ruim aanbod in alle genres zoals Cabaret, Musical, Dans, Familie & Jeugd, Klassiek, Opera, show en Muziek.