Stadsgehoorzaal Kampen agenda

Kampen, Stadsgehoorzaal Kampen

Stadsgehoorzaal, Kampen Agenda

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Stadsgehoorzaal, Kampen

De Stadsgehoorzaal Kampen ademt een rijke historie vanuit alle kieren, hoeken en krochten van het gebouw. Gezeten op de rode pluche stoelen onder de beeldschone kroonluchter in de grote zaal, waant de bezoeker zich in een tijdloos theaterlandschap. Hier zat men ook aan het eind van de 19e eeuw toen het gebouw zijn deuren opende. Gedurende meer dan 100 jaar veranderde er veel in de Stadsgehoorzaal, maar één plek bleef vrijwel hetzelfde: de grote zaal. Het publiek wordt omringd door de historie. Dit is Žcht theater.

De Stadsgehoorzaal Kampen ademt geschiedenis vanuit alle kieren, hoeken en krochten van het gebouw. Als u plaatsneemt in de rode pluche stoelen onder de beeldschone kroonluchter in de grote zaal, waant u zich in een tijdloos theaterlandschap. Hier zat men ook aan het eind van de 19e eeuw, toen de Stadsgehoorzaal haar deuren opende. Gedurende 125 jaar veranderde er veel in het theater, maar één plek bleef hetzelfde: de grote zaal. U wordt omringd door de historie. Dit is écht theater.

Wij zijn trots op ons theater. Maar niet alleen op de fraaie grote zaal. We hebben meer te bieden. Veel meer. In de laatste jaren heeft het hele pand, van de nok tot de kelder, een enorme opknapbeurt gekregen. Alle ruimtes zijn gerenoveerd en volledig aangepast aan de eisen van deze tijd.
Er zijn drie prachtige foyers met elk hun eigen karakter, de kleedkamers behoren tot de mooiste van Nederland (wij horen nog wel eens iets terug van de artiesten die hier te gast zijn), we beschikken over een 4K-filmprojector met dolby surround voor de Filmhuisvoorstellingen in de kleine zaal, kortom, de Stadsgehoorzaal is klaar voor de volgende 125 jaar.