Theater De Wegwijzer, Nieuw en Sint Joosland

Home » Provincies » Zeeland » Theater De Wegwijzer, Nieuw en Sint Joosland

Theater De Wegwijzer, Nieuw en Sint Joosland Agenda

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

De Wegwijzer, Nieuw en Sint Joosland

Meer dan twintig jaar achter de schermen: één gezamenlijke droom: een eigen theater.
In september 2003 heeft die opmerkelijke gebeurtenis plaats gevonden… Soms komen dromen uit.
Wij, Arnout Schop en Trudi Wams, hebben onze droom kunnen waarmaken: een school ombouwen tot theater om daarmee een speelplaats te creëren voor aankomend theater- en muziektalent en een plaats waar professionele bespelers voorstellingen kunnen spelen of uitproberen. Wij hopen hier terug te vinden wat we in de grote theaters langzamerhand zijn kwijtgeraakt. In veel theaters is er steeds minder contact met artiesten, laat staan dat je als techniek nog bij het scheppend proces bent betrokken.

Soms hoor je een regel uit een liedje, een tekst uit een cabaret of toneelvoorstelling, waarbij je het gevoel hebt, dat het alleen voor jou geschreven is. dat gevoel maakt, vaak jaren later nog, de wereld een beetje mooier dan ze was….

Theater De Wegwijzer wil een podium zijn voor al het moois wat het theater te bieden heeft: voorstellingen (maximaal 80 bezoekers), try-outs, inleesvoorstellingen, maar ook voor repetities of om gewoon te werken aan een voorstelling in alle rust en ruimte midden in het Zeeuwse landschap.