AFAS Circustheater Den Haag

Home » Provincies » Zuid-Holland » Den Haag theaters » AFAS Circustheater Den Haag

AFAS, Scheveningen, Circus, theater, Circustheater Scheveningen

AFAS Circustheater, Den Haag Agenda

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

AFAS Circustheater, Den Haag

In de afgelopen twintig jaar trokken legendarische musicals als The Phantom of the Opera, Miss Saigon, Elizabeth, Aïda, The Lion King, Tarzan, Mary Poppins, Wicked, Sister Act en Billy Elliot miljoenen bezoekers. In december 2015 begon Disney’s Beauty and the Beast.

Naast musicals kun je in het AFAS Circustheater ook terecht voor concerten, familie- en cabaretvoorstellingen.

Vlakbij het strand van Scheveningen biedt het AFAS Circustheater een prachtige locatie voor zakelijke evenementen zoals seminars, beurzen, congressen, presentaties en vergaderingen.

Ook is het mogelijk een arrangement te boeken rondom een musical, concert, familie- of cabaretvoorstelling. Een zakelijk theaterarrangement kun je boeken vanaf 10 personen en is een verrassend alternatief voor een bijzondere avond met relaties of medewerkers.

AFAS Circustheater al geopend in 1904.

In 1901 startte de bouw van het tweede stenen circustheater in Nederland in Scheveningen (inmiddels stadsdeel van Den Haag). Theater Carré in Amsterdam en het Circusgebouw in Scheveningen zouden beide jarenlang het circusleven in Nederland bepalen. Tot 1963 vonden er in dit gebouw voornamelijk circusvoorstellingen plaats door diverse circusgezelschappen uit heel Europa. Het gebouw heeft twee wereldoorlogen overleefd.

Het AFAS Circustheater deed niet alleen dienst als locatie voor circus en theater. Het was oorspronkelijk gebouwd als wintercircus, maar werd voornamelijk in de zomer gebruikt als er genoeg publiek was in Scheveningen, in de winter diende het als opslag voor strandstoelen. In de Eerste Wereldoorlog stond het Circustheater leeg, totdat Jean Benner er zijn Stoomcarrousel plaatste voor wat vertier voor de badgasten. In 1937 bouwde Reisbureau Pullman Club in de piste van het circus een kunstskibaan. Er werden twee hellingen gemaakt: één voor beginners en één voor gevorderden. Zo kon het Circustheater ook in de winter zijn geld opbrengen.

In 1991 kocht Joop van den Ende het AFAS Circustheater voor het symbolische bedrag van één gulden, en verbouwde het circustheater vervolgens voor vijftien miljoen gulden. De asbestbekleding werd verwijderd en het circustheater kreeg een nieuw, statig voorgebouw. Alleen de stalen constructie, het hart van het theater, is nog steeds van de eerste architect.
Het plan van Joop van den Ende voor zijn eerste eigen theater was het produceren van open-eind-voorstellingen: internationale musicals die in een Nederlandse versie te zien zouden zijn, zolang het genoeg publiek op afkwam. Zo was The Phantom of the Opera 1094 keer te zien tussen 1993 en 1996. De voorstelling was daarmee lange tijd de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis, totdat Soldaat van Oranje dit record in 2013 overnam.

Agenda AFAS Circustheater Scheveningen.

Op onze website treft u de mooiste theater voorstellingen van het AFAS Circustheater in Scheveningen in alle genres zoals Cabaret, Musical, Toneel, Dans, Klassiek, Familie & Jeugd, Muziek en Show. Bekijk onze aparte pagina van het AFAS Circustheater voor het totale overzicht, klik hier. Het adres van het AFAS Circustheater is Circusstraat 4 in Den-Haag, postcode 2586 CW. Met ruim 10.000 voorstellingen is Theaterreserveringen de grootste theater website van Nederland. Nog belangrijker, de verkoop is altijd gegarandeerd via Officiële voorverkoop en altijd zonder extra servicekosten, 100% betrouwbaar dus!

Naast de voorstellingen van het AFAS Circustheater tref je bij ons ook andere theaters aan bij jou in de buurt. Op onze website staan ruim 300 theaters verdeeld over alle provincies. Naast het AFAS Circustheater staan dus ook theaters uit Noord-Brabant, Zeeland, Noord-Holland, Gelderland, Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Utrecht, Limburg, Overijssel, Drenthe, Flevoland.
Bestel je tickets of kaartjes voor het AFAS Circustheater dus via theaterreserveringen.com. Kom genieten in het culturele huis van de stad Den Haag. Ontdek onze uitgebreide culturele agenda van het AFAS Circustheater.
Klik hier voor de theater agenda van het AFAS Circustheater of zoek in onze agenda op genre of een theater in de buurt van Scheveningen. Op onze theater agenda tref je een ruim aanbod in alle genres zoals Cabaret, Musical, Dans, Familie & Jeugd, Klassiek, Opera, show en Muziek.