Diligentia Den Haag agenda

Home » Provincies » Zuid-Holland » Den Haag theaters » Diligentia Den Haag agenda

Diligentia, Schouwburg Den Haag, Diligentia Den Haag

Theater Diligentia, Den Haag Agenda

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Diligentia, Den Haag

Diligentia ontdekt, brult, grijnst, zoekt, verwacht en lacht!
Diligentia LEEFT.
Het stevige cabaretpodium van Den Haag dat midden in de Haagse samenleving staat.
Met een programmering die altijd aansluit bij de wensen van cabaretliefhebbers.
Diligentia ontroert en inspireert.

Diligentia al geopend in 1805.

In 1805 zijn het zestiende-eeuwse pand en de daarachter gelegen bijgebouwen (aan de Hoge Nieuwstraat) afgebroken. Op deze plek verrees vervolgens een grote zaal, waar pianisten als Vladimir Horowitz en Anton Rubinstein recitals gaven en later cabaretiers waaronder Wim Kan en Paul van Vliet optraden. Het pand krijgt de naam van het genootschap, Diligentia. Het gebouw heeft de status van rijksmonument. In 1821 wordt het genootschap ‘Concert in Diligentia’ opgericht, hoewel al eerder concerten worden gegeven. De concerten zijn zo succesvol dat een verbouwing in 1823 noodzakelijk is. In 1853 komt vervolgens de Grote Zaal tot stand.
Tegenwoordig wordt het theater met name gebruikt voor het tonen van cabaretvoorstellingen. Theo Maassen, Youp van’t Hek en Guido Weijers zijn allemaal bespelers van het theater.

Diligentia werk nauw samen met Theater Pepijn in Den Haag

Agenda Diligentia Den Haag.

Op onze website treft u de mooiste theater voorstellingen van Diligentia in Den Haag met alle genres zoals Cabaret, Musical, Toneel, Dans, Klassiek, Familie & Jeugd, Muziek en Show. Bekijk onze aparte pagina van Diligentia voor het totale overzicht, klik hier. Het adres van Diligentia is Lange Voorhout 5 in Den Haag, postcode 2514 EA. Met ruim 10.000 voorstellingen is Theaterreserveringen de grootste theater website van Nederland en nog belangrijker, de verkoop is altijd gegarandeerd via Officiële voorverkoop en altijd zonder extra servicekosten, 100% betrouwbaar dus!

Naast de voorstellingen van Theater Diligentia tref je bij ons ook andere theaters aan bij jou in de buurt. Op onze website staan ruim 300 theaters verdeeld over alle provincies. Naast Diligentia staan dus ook theaters uit Noord-Brabant, Zeeland, Noord-Holland, Gelderland, Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Utrecht, Limburg, Overijssel, Drenthe, Flevoland.
Bestel je tickets of kaartjes voor Diligentia dus via theaterreserveringen.com  en kom genieten in het cabaret huis van de stad Den Haag. Ontdek onze uitgebreide culturele agenda van Theater Diligentia.
Klik hier voor de theater agenda van Diligentia of zoek in onze agenda op genre of een theater in de buurt van Den Haag. Op onze theater agenda tref je een ruim aanbod in alle genres zoals Cabaret, Musical, Dans, Familie & Jeugd, Klassiek, Opera, show en Muziek.