World Forum Theater, Den Haag

Home » Provincies » Zuid-Holland » Den Haag theaters » World Forum Theater, Den Haag

World Forum, Den Haag

World Forum, Den Haag Agenda

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

World Forum, Den Haag

Complex World Forum al geopend in 1969.

Het Nederlands Congresgebouw werd op 14 maart 1969 in aanwezigheid van prins Bernhard officieel geopend

Het bestond uit een congrescentrum met onderliggende, eenlaagse parkeergarage, een loodrecht op de westzijde staande vleugel en een vrijstaande hoteltoren, de Toren van Oud. Het oorspronkelijke, nog bestaande congresgedeelte omvat een grote congres-, toneel- en concertzaal, twee kleinere congreszalen alsmede diverse vergaderzalen en foyers. Al deze ruimten worden onderling verbonden door middel van een hal met trappen. De vlakke, langgerekte gevels van het hoofdgebouw zijn afgewerkt met blauwgeglazuurde wandtegels (op de gevels van de congreszalen) en geelgeglazuurde baksteen. De buitenmuren aan weerszijden van de hoofdingang worden gesierd door twee tegeltableaus uit 1968, ontworpen door Karel Appel en gemaakt door De Porceleyne Fles. Na de ingebruikname van het gebouw bracht Max Raedecker in 1969-1970 in opdracht vier muurschilderingen aan in een van de zalen (destijds de Carrouselzaal genaamd). De schilderingen verdwenen echter in 1992 uit het zicht naar aanleiding van een renovatie waarbij de binnenmuren overgeschilderd werden.

Aanvankelijk werd er breed geprogrammeerd, maar met de komst van meer theaters in Den Haag werd het steeds meer een Congrescentrum.

Op 1 september 2005 werd de naam van het centrum gewijzigd in World Forum Convention Center (WFCC). De naam van het congrescentrum wordt in april 2008 verkort tot World Forum. Tevens is sindsdien de slogan “Events that shape the world” aan het centrum verbonden.

 

Agenda World Forum, Den Haag.

Op onze website treft u de mooiste theater voorstellingen van het World Forum in Den Haag in alle genres zoals Cabaret, Musical, Toneel, Dans, Klassiek, Familie & Jeugd, Muziek en Show. Bekijk onze aparte pagina van het World Forum voor het totale overzicht, klik hier. Het adres van het World Forum is Churchillplein 10 in Den Haag, postcode 2517 JW. Met ruim 10.000 voorstellingen is Theaterreserveringen de grootste theater website van Nederland. Nog belangrijker, de verkoop is altijd gegarandeerd via Officiële voorverkoop en altijd zonder extra servicekosten, 100% betrouwbaar dus!

Naast de voorstellingen van het World Forum tref je bij ons ook andere theaters aan bij jou in de buurt. Op onze website staan ruim 300 theaters verdeeld over alle provincies. Naast het World Forum staan dus ook theaters uit Noord-Brabant, Zeeland, Noord-Holland, Gelderland, Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Utrecht, Limburg, Overijssel, Drenthe, Flevoland.
Bestel je tickets of kaartjes voor het World Forum dus via theaterreserveringen.com  en kom genieten in het congrescentrum van de stad Den Haag. Ontdek onze uitgebreide culturele agenda van het World Forum.
Klik hier voor de theater agenda van het World Forum of zoek in onze agenda op genre of een theater in de buurt van Den Haag. Op onze theater agenda tref je een ruim aanbod in alle genres zoals Cabaret, Musical, Dans, Familie & Jeugd, Klassiek, Opera, show en Muziek.