Rotterdamse schouwburg agenda

Home » Provincies » Zuid-Holland » Rotterdamse schouwburg agenda

Rotterdamse Schouwburg

Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam Agenda

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam

Onze missie 

De Rotterdamse Schouwburg is een vitaal stadstheater met een (inter)nationale uitstraling dat zich richt op het versterken van het maatschappelijke en publieke draagvlak voor kwaliteitspodiumkunsten in Rotterdam door het tonen en (co)produceren van geïnspireerde en inspirerende kwaliteitsvoorstellingen en projecten voor een breed en divers publiek.

Maar eigenlijk…
Met ongeveer 85 mensen werken we knijterhard om jou, Rotterdammer of niet, avond aan avond te verbazen, te laten gloeien, te laten genieten van ontmoetingen en voorstellingen, variërend van klassiek ballet tot experimenteel multimediatheater. Van lieve peutervoorstellingen, tot noodlottige tragedies. En we denken dat we er goed in slagen.

Alle belangrijke Nederlandse toneel-, dans,- en operagezelschappen zijn hier te zien. Rotterdamse gezelschappen zoals het Ro Theater, Hotel Modern, Scapino Ballet Rotterdam en Conny Janssen Danst hebben hier vaak hun première.

Verder is de Rotterdamse Schouwburg één van de weinige schouwburgen in Nederland met een structurele internationale programmering. Regelmatig zijn belangwekkende buitenlandse gezelschappen te gast. Traditioneel staat de maand september in het teken van Festival De Keuze, een mooi festival om het seizoen te openen. De Rotterdamse Schouwburg biedt ook onderdak aan andere festivals zoals: GDMW, het Internationale Film Festival Rotterdam, Operadagen Rotterdam en Poetry International.

De Rotterdamse Schouwburg is ook actief als producent. Onder de noemer Productiehuis Rotterdam steunt de Rotterdamse Schouwburg theatermakers die grenzen verleggen en zich laten voeden door andere kunstdisciplines.