Luxor Rotterdam agenda

Home » Provincies » Zuid-Holland » Rotterdamse theaters » Luxor Rotterdam agenda

Luxor Theater

Luxor Theater, Rotterdam Agenda

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Luxor Theater, Rotterdam

Het Luxor Theater in Rotterdam is een van de grootste theaters van Nederland met twee unieke theaterzalen: het nieuwe Luxor Theater (ruim 1.500 stoelen) op de Kop van Zuid en het oude Luxor Theater (ruim 900 stoelen) aan de  Kruiskade. Het biedt toegankelijke voorstellingen in de genres musical, cabaret, dans, opera, show, theaterconcerten, toneel- en jeugdvoorstellingen. In onze typisch Rotterdamse organisatie (direct, open en informeel) werken ongeveer 50 vaste medewerkers, 50 oproepkrachten en 70 vrijwilligers.

Missie

Luxor staat voor onderscheidende breed toegankelijke podiumkunsten van hoge kwaliteit, en sluit met haar aanbod aan op de stad en haar culturele instellingen. Luxor koppelt de menselijke nieuwsgierigheid en de behoefte tot gastvrije benadering aan de gretigheid tot ontmoeten en de voortdurende behoefte tot persoonlijke ontwikkeling.

Visie

De visie van Luxor is dynamisch en geeft beknopt weer wat Luxor in zijn relevante omgeving waarneemt en wat deze daarin wil realiseren en bereiken.
Als groot Rotterdams podium richt Luxor zich op een vooraanstaande nationale en internationale positie binnen de breed toegankelijke podiumkunsten, op behoud en de ontwikkeling hiervan en het bieden van professionele goed geoutilleerde podia voor alle denkbare activiteiten. Luxor wil een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de samenleving en daarmee aan het welzijn van mensen.
Het aanbod van Luxor bestaat uit producties van uitstekende kwaliteit die als toegankelijk theater gekenmerkt kunnen worden. Aanbod dat vermaakt, ontroert, inspireert en motiveert. Dat toonzettend is in Nederland, vooral op het gebied van cabaret, stand up comedy en musical. Laagdrempelige voorstellingen die het startpunt (kunnen) zijn van de culturele loopbaan van de bezoekers.
Rotterdam en haar metropool veranderen continu van samenstelling en bevolkingsopbouw. Luxor beweegt mee in deze dynamiek en is er voor al deze Rotterdammers en haar verenigingen, liefhebbers van podiumkunsten en het (inter)nationale bedrijfsleven.
Luxor wil gezien en erkend worden als een innovatieve kwaliteitsorganisatie met een uitstekende reputatie, een krachtig netwerk en plezier in wat we doen. Visie is leidraad voor de beleidsontwikkeling van Luxor en haar gedrag. Ze sluit nauw aan op de kerntaken en het meerjarenbeleid.