Schouwburg Kunstmin, Dordrecht

Home » Provincies » Zuid-Holland » Schouwburg Kunstmin, Dordrecht

Dordrecht, Schouwburg Kunstmin

Schouwburg Kunstmin, Dordrecht Agenda

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Schouwburg Kunstmin, Dordrecht

Bij herhaling zeggen artiesten dat zij Schouwburg Kunstmin de mooiste schouwburg van Nederland vinden. Schouwburg Kunstmin is een rijksmonument uit 1889. Het gebouw werd ontworpen door architect Jan Verheul. Het gebouw is geliefd vanwege het neo-barokke interieur dat architect Sybold van Ravesteyn in de jaren dertig van de vorige eeuw toevoegde. Ronde vormen en weelderige versieringen en ornamenten kenmerken zijn stijl. Van Ravesteyn ontwierp ook het halfronde paviljoen aan de zijkant van het gebouw. Daar bevindt zich momenteel het Theatercafé. De schouwburg was een van de locaties voor de televisieserie Annie M.G. over het leven van schrijfster Annie M.G. Schmidt. Na een restauratie van twee jaar opende de schouwburg eind 2014 opnieuw haar deuren voor het publiek. Het moderne interieurontwerp van Studio Makkink & Bey en de unieke architectuur van Van Ravesteyn bezorgen bezoekers een eigentijdse beleving van een authentiek en stijlvol theaterpand.

Schouwburg Kunstmin en het Energiehuis zijn prachtige locaties voor uw eigen (school)voorstelling, concert of uitvoering. Wat is er plezieriger dan uw voorstelling te spelen in een sfeervol theater of op een stoere locatie?

Uw publiek neemt plaats op het rode pluche in de Grote Zaal of in een van onze andere sfeervolle zalen, en uw uitvoering wordt begeleid door onze professionele licht- en geluidstechnici.

Zaken als kaartverkoop, plaatsaanwijzing en catering nemen wij uiteraard voor onze rekening. U kunt zich dus optimaal focussen op het geven van een prachtige voorstelling.