Stadspodium GO Leerdam

Home » Provincies » Zuid-Holland » Stadspodium GO Leerdam

Leerdam

Stadspodium GO, Leerdam Agenda

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Stadspodium GO, Leerdam

Eind 2007 schreef de gemeente Leerdam een wedstrijd uit met als doel een culturele bestemming te vinden voor de al jaren leegstaande Gymzaal Oost (vandaar ook de naam GO). Stichting GO Leerdam won deze wedstrijd. In mei 2008 wees de gemeenteraad een budget toe voor het realiseren van de verbouwing van de oude gymzaal en werd het gebouw – mede met behulp van diverse bijdragen van fondsen en sympathisanten – ingericht en omgetoverd tot een waar theater. Vervolgens diende zich een aantal vaste huurders aan en sinds medio 2011 is het gebouw in gebruik. Ook diverse incidentele huurders weten hun weg naar GO te vinden.

GO is dé culturele parel van Leerdam. In Stadspodium GO bruist het van allerlei culturele activiteiten op het gebied van muziek, dans, toneel, film, cabaret en kunst. Wekelijks vinden er in de voormalige gymzaal Oost optredens, lezingen en voorstellingen van hoog niveau plaats. Daarnaast is GO een podium voor het enthousiasmeren en inspireren van talent in Leerdam en weide omgeving. We zijn er voor en door cultuur minnende Leerdammers. We richten ons niet op een specifieke doelgroep of thema: alle cultureel getinte activiteiten van en voor diverse doelgroepen zijn welkom in Stadspodium GO.

Eind 2007 schreef de gemeente Leerdam een wedstrijd uit om een culturele bestemming te vinden voor de al jaren leegstaande Gymzaal Oost (vandaar ook de naam GO). Stichting GO Leerdam won deze wedstrijd. In mei 2008 wees de gemeenteraad een budget toe voor het realiseren van de verbouwing van de oude gymzaal en werd het gebouw, mede met behulp van diverse bijdragen van fondsen en sympathisanten, omgetoverd tot een waar theater.

Stadspodium GO hoopt u binnenkort te mogen ontvangen in het theater om de hoek!