Theater De Stoep Spijkenisse agenda

Home » Provincies » Zuid-Holland » Theater De Stoep Spijkenisse agenda

Theater De Stoep, Spijkenisse Agenda

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Theater De Stoep, Spijkenisse

Theater de Stoep begon ooit in Café De Keijzer in Spijkenisse met kleinschalige optredens. In 1984 werd Sociaal Cultureel Centrum De Stoep geopend met daarbij een cursuscentrum en een bibliotheek. De theaterzaal telde 410 stoelen.

Toen deze locatie moest wijken voor de uitbreiding en vernieuwing van het winkelcentrum verhuisde de Stoep naar een tijdelijke locatie aan de Groenoordweg in Spijkenisse. Deze tijdelijke locatie werd geopend in 2005.

In 2008 werd na een competitie tussen 35 architectenbureaus de winnaar uitgekozen door de gemeenteraad. De winnaar was architect Ben van Berkel van UNStudio. Ben van Berkel studeerde aan de Rietveld academie in Amsterdam en behaalde in 1987 cum laude zijn diploma van de Architectural Association in Londen. De inspiratie voor het ontwerp van het theater is te vinden in de omgeving. In dit ontwerp is de omgeving van het theater, het omliggende water en de reflectie van het water een belangrijk onderdeel van de inspiratie geweest. Ben van Berkel heeft vele projecten in Nederland en in het buitenland gerealiseerd. Hij heeft ook de Erasmusbrug in Rotterdam ontworpen.

Na negen jaar was het in 2014 zo ver, het nieuwe theater werd geopend. De eerste paal van het nieuwe theater werd geslagen op 15 november en op 30 november 2013 werd het hoogste punt bereikt tijdens het bouwen. De officiële opening van het theater vond op 9 oktober 2014 plaats. De opening werd gedaan door burgemeester Mirjam Salet en Karin Bloemen.