Soldaat van Oranje – de Musical

0

besteltickets

Soldaat van Oranje

De Musical

 

Soldaat van Oranje – De Musical langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis.

 

 

KalenderKlik links op de kalender voor alle speeldata

 

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, leeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn Leidse vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken…: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in het zand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand?

Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema.
Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij  endapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding. Zijn beroemde boek Soldaat van Oranje werd in 1977 verfilmd met Rutger Hauer in de titelrol en is nu op vernieuwende wijze te zien als musical in de TheaterHangaar op Vliegveld Valkenburg in Katwijk.

In een regie van Theu Boermans en naar een script van Edwin de Vries spelen de acteurs rondom een draaiende tribune en brengen ze mede dankzij de muziek van Tom Harriman en de teksten van Pamela Phillips Oland en Frans van Deursen de indrukwekkende historie weer tot leven. Dit verhaal moet verteld worden.

Volledige cast: Erik – Matteo van der Grijn | Jord Knotter Koningin Wilhelmina – Juul Vrijdag | Jacqueline Blom | Marisa van Eyle | Myranda Jongeling Charlotte – Bente van den Brand Fred – Kevin Schoonderbeek Anton – Maarten Heijmans Chris – Boy Ooteman Bram – Roel Dirven Paul – Daan Colijn Victor – Noël S. Keulen Ada – Sophie Schut Hofdame Tessa – Jennifer van Brenk Van ‘t Sant  – Nico de Vries | René van Zinnicq Bergmann

 

Soldaat van Oranje
weetwaarjekoopt

Klik hier om een overzicht van alle originele merchandise van Soldaat van Oranje - De Musical meteen te zien!

 

Comments are closed.