Stadsschouwburg Utrecht agenda

Home » Stadsschouwburg Utrecht agenda

Utrecht, Stadsschouwburg Utrecht

Stadsschouwburg, Utrecht Agenda

 

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

Stadsschouwburg, Utrecht

Als toonaangevend theater voor Midden-Nederland programmeert Stadsschouwburg Utrecht ieder jaar ruim 500 voorstellingen die meer dan 200.000 bezoekers trekken.

Daarmee is Stadsschouwburg Utrecht het grootste theaterpodium in Utrecht en omstreken. De schouwburg biedt een kwalitatief sterk programma dat zich kenmerkt door noodzaak, actualiteit, passie, schoonheid, humor, herkenning en engagement. Alle theatergenres komen daarbij aan bod, met een belangrijk accent op toneel, jeugdtheater en cabaret.

ontmoetingsplek
De schouwburg richt zich op een breed publiek uit de stad, de regio en soms het hele land. Een gastvrij onthaal van publiek en spelers staat hoog in ons vaandel.

stichting
Sinds 1 januari 2012 is de schouwburg geen gemeentelijke dienst meer, maar een stichting met een Raad van Toezicht. Deze raad heeft op de eerste plaats een toezichthoudende rol, maar wordt ook regelmatig als adviesorgaan benaderd.

Stadsschouwburg Utrecht streeft er naar een open, gastvrij en avontuurlijk huis te zijn voor publiek, bespelers en personeel: niet naar binnen gekeerd, maar naar buiten gericht. Een podium met landelijke uitstraling en een profiel waarvan artistieke kwaliteit, culturele en maatschappelijke betrokkenheid en avontuur de belangrijkste kenmerken zijn.