’t Zonnehuis Amsterdam Agenda

Home » ’t Zonnehuis Amsterdam Agenda

’t Zonnehuis Amsterdam

Zonnehuis, Amsterdam- agenda

Klik op de kalender
voor de lijstweergave Kalender

’t Zonnehuis Amsterdam

’t Zonnehuis sinds 1932

Het Zonnehuis is een rijksmonument aan het Zonneplein 30 in Amsterdam-Noord dat in 1932 gebouwd werd voor het gemeenschapsleven van (vooral) bewoners van Tuindorp Oostzaan, vanuit de filosofie dat een bloeiend verenigingsleven van belang is voor de opvoeding van de arbeidersklasse.

Het Zonnehuis is gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School naar ontwerp van J.H. Mulder. In tijden van financiële crisis zorgde de bouw voor banen en inkomens voor de vele werkeloze arbeiders in die periode. Tuindorp Oostzaan kent en kende een actief verenigingsleven. Het Zonnehuis speelde daarbij een belangrijke rol. Er zijn/waren voetbal-, atletiek-, toneel- en zangverenigingen en er waren verschillende harmonieën, waarvan er nu nog een actief is, en er werden ook bioscoopvoorstellingen gegeven. In de jaren 80 van de vorige eeuw werden er bokswedstrijden gehouden, in 1993 werd het gebouw op het nippertje gered van de sloop. Vanaf 2002 kwam het in bezit van Stadsherstel Amsterdam. De prachtige interieurs waren nog grotendeels authentiek, maar casco was het in vervallen staat. Inmiddels is het gebouw een rijksmonument en gerestaureerd in oude staat.

Het Zonnehuis wordt verhuurd voor onder meer theatervoorstellingen, try-outs, recepties, presentaties, workshops, concerten, kantoorfaciliteiten en een horecavoorziening. In de grote zaal (425 zitplaatsen) bevindt zich een podium waarop voorstellingen worden gespeeld.

 

Agenda ’t Zonnehuis Amsterdam.

Op onze website treft u de mooiste theater voorstellingen van ’t Zonnehuis in alle genres zoals Cabaret, Musical, Toneel, Dans, Klassiek, Familie & Jeugd, Muziek en Show. Bekijk onze aparte pagina van ’t Zonnehuis voor het totale overzicht, klik hier. Het adres van ’t Zonnehuis is Zonneplein 30 in Amsterdam, postcode 1033 EK. Met ruim 10.000 voorstellingen is Theaterreserveringen de grootste theater website van Nederland. Nog belangrijker, de verkoop is altijd gegarandeerd via Officiële voorverkoop en altijd zonder extra servicekosten, 100% betrouwbaar dus!

Naast de voorstellingen van ’t Zonnehuis tref je bij ons ook andere theaters aan bij jou in de buurt. Op onze website staan ruim 300 theaters verdeeld over alle provincies. Naast ’t Zonnehuis staan dus ook theaters uit Noord-Brabant, Zeeland, Noord-Holland, Gelderland, Zuid-Holland, Friesland, Groningen, Utrecht, Limburg, Overijssel, Drenthe, Flevoland.
Bestel je tickets of kaartjes voor ’t Zonnehuis dus via theaterreserveringen.com  en kom genieten in dit knusse theater van de stad Amsterdam. Ontdek onze uitgebreide culturele agenda van ’t Zonnehuis.
Klik hier voor de theater agenda van ’t Zonnehuis of zoek in onze agenda op genre of een theater in de buurt van Amsterdam. Op onze theater agenda tref je een ruim aanbod in alle genres zoals Cabaret, Musical, Dans, Familie & Jeugd, Klassiek, Opera, show en Muziek.