Theater Nieuws

Home » Theater Nieuws

Het Laatste Theater Nieuws op TheaterReserveringen.com

6 oktober 2020

De Sekszusjes verzetten tournee na zware hersenschudding

De Sekszusjes verzetten hun theatertournee vanwege een zware hersenschudding van Krista Arriëns. Het populaire duo schuift de shows van Ongelikt een jaar vooruit.

Zusjes en beste vriendinnen Krista en Marcelle Arriëns scoorden in 2019 een grote YouTube-hit met hun serie De Sekszusjes. Hierin delen de twee op goudeerlijke wijze hun ervaringen en onzekerheden op seksueel gebied.

Door het succes van de serie besloten de zusjes ook in het theater een lans te breken voor een open gesprek over seks. Met de voorstelling Ongelikt trokken ze ten strijde, maar het coronavirus gooide al snel roet in het eten. Met de opgelopen herenschudding van Krista stapelt het ongeluk zich verder op. Het idee is dat de dames volgend jaar terugkeren met grofweg dezelfde theateragenda. Natuurlijk hopen ze dat jij dan nog net zoveel zin hebt in een (leerzame) avond vol herkenbaarheid, plaatsvervangende schaamte, bevrijdende relativering en hilarisch ongemak!

De Sekszusjes

26 augustus 2020

TINA vanaf 1 november weer terug

De Tina Turner Musical zal per 1 november 2020 weer te zien zijn in het Beatrix Theater. De musical over het leven van Tina Turner ging in februari succesvol in première, maar moest in maart alweer de deuren sluiten in verband met de uitbraak van het coronavirus.

Veel grote producties in Nederland zijn amper rendabel te krijgen door de anderhalve meter regel die in theater moet worden gehanteerd. Gelukkig is het bij deze musical wel weer mogelijk om de draad op te pakken. Vanaf 1 september gaat de cast opnieuw repeteren. 1 November wordt de eerste voorstelling weer gespeeld en op 8 november gaat TINA opnieuw in première.

Albert Verlinde, algemeen directeur en producent Stage Entertainment Nederland: “De weg naar volledig herstel van onze business is nog ver weg, maar dit is een belangrijke eerste stap. Ik ben enorm trots dat de Nederlandse versie van TINA als eerste ter wereld weer open gaat en kijk er naar uit om met het internationale team weer aan de slag te gaan. Ik wil alle voucherhouders enorm bedanken voor hun geduld de afgelopen maanden. Hun lange wachten wordt nu beloond. Vanaf morgen krijgen de voucherhouders persoonlijk bericht en als eerste de mogelijkheid om tickets te boeken.”

Om het publiek coronaproof de voorstelling te laten bekijken, worden er in het Beatrix Theater Utrecht verschillende aanpassingen gedaan. Zo zullen er maximaal 450 stoelen (een derde van de zaalcapaciteit) worden gebruikt om de 1,5 meter afstand te waarborgen. Ook zullen bezoekers via speciale ingangen naar binnen worden gelaten en wordt de horeca in de foyers aangepast. De voorstelling zal haar originele vorm behouden, met een aantal noodzakelijke aanpassingen, om ervoor te kunnen zorgen dat aan de protocolvereisten en RIVM voorschriften wordt voldaan, zonder dat dit van invloed zal zijn op de inhoud en kwaliteit van de productie.

Naast TINA – De Tina Turner Musical had Stage Entertainment nog twee musicals in productie. De producent onderzoekt de opties om Lazarus en Anastasia in 2021 terug te laten keren.

Tina Turner

30 juli 2020

Soldaat van Oranje vanaf 2 september weer te zien

Vanaf woensdag 2 september is de voorstelling Soldaat van Oranje, na een ’sluitingsperiode’ van bijna zes maanden, weer te zien in de TheaterHangaar in Katwijk. Op 11 maart werd de laatste voorstelling gespeeld. De dag erna moest de productie, net als alle andere voorstellingen in Nederland, worden stil gelegd vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus.

De op 24 juni door de overheid aangekondigde versoepelingen van de corona-maatregelen met betrekking tot theaterbezoek stelt de producent in de staat de voorstelling te heropenen. Op het toneel, achter de schermen en in de orkestbak mag weer meer en ook in de zaal zijn meer mogelijkheden.

In de theaterzaal – met een capaciteit van 1.103 stoelen – betekent dit dat er slechts 30% van de zaalbezetting overblijft. Om en om zijn hele rijen stoelen verwijderd uit de zaal en bij het placeren van de bezoekers worden twee stoelen tussen huishoudens vrijgehouden, om de gezondheid van de bezoekers en alle medewerkers te waarborgen.

Jubileum

De première van Soldaat van Oranje was op 30 oktober 2010. Door alle ontwikkelingen van de afgelopen maanden en de nieuwe realiteit is echter besloten de viering van het aanstaande 10-jarig jubileum te verschuiven naar een later moment. Een nieuwe datum volgt later.

Soldaat van Oranje

26 juni 2020

De tournee van de Dolly Dots wordt verplaatst naar 2021

De tournee van de Dolly Dots wordt verplaatst naar 2021. Gezien de populariteit van de show – het concert is in elk theater uitverkocht – en de onzekere toekomst met betrekking tot het aantal bezoekers dat de theaters bij hun voorstelling mogen ontvangen, hebben de Dolly Dots besloten hun tournee met een jaar uit te stellen.

Met veel plezier kondigden we op 29 januari j.l. onze ‘Sisters on tour’ – tournee aan die 30 september a.s. van start zou gaan. Jullie reacties op onze aankondiging waren zeer overweldigend en hartverwarmend.
Helaas hebben we door de maatregelen rond Covid-19 de tournee moeten verplaatsen, maar zijn we direct op zoek gegaan naar vervangende mogelijkheden. We zijn blij en dankbaar dat we kunnen melden dat we voldoende vervangende data hebben gevonden om jullie allemaal te kunnen ontvangen in het theater waar je je kaartje gekocht hebt. Iedereen zal hierover verder worden geïnformeerd door het theater waar de tickets zijn gekocht. We kijken ernaar uit jullie snel te zien!

Lieve groet,
Angela – Patty – Angéla – Esther – Anita

20 juni 2020

voor Hello Dolly! valt het doek definitief

Naar aanleiding van COVID-19 zijn de afgelopen weken alle mogelijke scenario’s bekeken en helaas hebben we moeten besluiten dat het niet mogelijk is om Hello, Dolly! terug te laten keren in het theater. Hello, Dolly! is geen voorstelling die binnen de anderhalvemetersamenleving veilig kan spelen. Er werken alleen al 53 mensen voor en achter de schermen en een voorstelling van deze grootte spelen voor 30 of 100 mensen in de zaal is onmogelijk. We hebben na een fantastische try-out periode en een geweldige eerste première slechts één voorstelling kunnen spelen. Dat is ontzettend verdrietig, want er is twee jaar lang keihard en met heel veel liefde gewerkt aan onze eerste musical Hello, Dolly!. Een moeilijk besluit dat we helaas hebben moeten nemen.

 

Ondanks deze onzekere tijd willen we toch vooruit kijken. Natuurlijk voor het publiek maar zeker ook voor de talenten voor en achter de schermen. Zij willen zo graag op een verantwoorde en veilige manier hun vak weer kunnen uitoefenen en het publiek een mooie avond bezorgen. Daarom hebben we voor de aankomende anderhalf jaar onze programmering aangepast. Vandaag kondigen we twee mooie, kleine voorstellingen aan voor aankomend najaar, welke wél voor een kleiner publiek gespeeld kunnen worden. Als eerste een intieme voorstelling van Paul de Leeuw en Simone Kleinsma, Paul & Simone: Zonder Jou, waarmee zij vanaf september in meerdere theaters te zien zijn. Als tweede de zowel hilarische als ontroerende voorstelling Buyer & Cellar, de eerste solovoorstelling van Freek Bartels waarin hij als winkelbediende in de daadwerkelijk bestaande winkelstraat in de kelder van Barbra Streisands villa gaat werken.

HELLO DOLLY

17 juni 2020

Wende Snijders komt in 2021 met nieuwe theater- en clubtour

Na haar succesvolle tournee rond haar album MENS is Wende Snijders vanaf volgend jaar opnieuw op het podium te bewonderen. Samen met een team van (inter)nationale schrijvers en ontwerpers maakte ze de show De Wildernis. De zangeres zoekt wederom naar antwoorden op vragen die we ons zelf liever niet stellen, maar die ons wel in hart, hoofd en buik bezighouden.

 

De Wildernis belooft een complete theaterbelevenis te worden met vanzelfsprekend veel aandacht voor muziek en design. De try-outs vinden plaats in april 2021, waarna de show begin mei in Paradiso in Amsterdam in première gaat.

Wende

11 juni 2020

Amélie de Musical komt naar Nederland!

Producent Michiel Morssinkhof is verheugd te melden dat de Broadwayproductie Amélie de Musical naar Nederland komt. In seizoen 2021/2022 zal deze musical in de theaters te zien zijn. De musical is gebaseerd op de meest succesvolle Franse film allertijden: Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain. Het verhaal van de dromerige Amélie die anderen probeert liefde en vrolijkheid te brengen, met het mooie Montmartre in Parijs als achtergrond, werd wereldwijd direct omarmd door een miljoenenpubliek. De hoofdrol is weggelegd voor Christanne de Bruijn en de regie is in handen van Daniël Cohen. Amélie de Musical is met live muziek vanaf het najaar van 2021 te zien in de Nederlanse theaters.

 

Hoofdrol

Daniël Cohen, bekend van Evita, Anastasia en Brugklas de Musical, zal de musical vertalen en regisseren. Christanne de Bruijn krijgt de hoofdrol. De Bruijn schitterde eerder in de speelfilm De Dirigent en de musicals Sister Act en Wicked.

Het verhaal

Amélie Poulain houdt zich al haar hele leven verborgen voor de buitenwereld. Als kind werd ze door haar ouders thuisgehouden van school en leefde ze in haar eigen fantasiewereld. Wanneer het eindelijk tijd is om haar huis te verlaten, leidt ze een rustig leventje als serveerster in Parijs. Tot ze door een bijzondere gebeurtenis ontdekt wat ze wil met haar leven: anderen helpen om liefde en geluk te vinden, op haar eigen unieke en betoverende manier. Dan wordt ze zelf verliefd en kan Amélie zich voor het eerst in haar leven niet meer verbergen. Een ontroerend sprookje van nu in de romantische stad Parijs, voor het eerst als musical.

Amélie de Musical, naar de bekende film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain is met live muziek vanaf najaar 2021 te zien in de Nederlandse theaters.

Amélie

4 juni 2020

Marc de Hond is woensdag op 42-jarige leeftijd overleden, meldt zijn vader Maurice de Hond op Twitter. Bij de theatermaker werd in 2018 blaaskanker ontdekt.

In maart vertelde De Hond niet te weten hoelang hij nog te leven heeft. “Zolang mijn situatie niet uitzichtloos is, blijf ik liever gedeeltelijk in ontkenning”, aldus de voormalig basketbalspeler van het Nederlands rolstoelteam.

De Hond trouwde in november 2019 met meerkampatlete Remona Fransen, met wie hij negen jaar samen was. Met Fransen kreeg hij twee kinderen: Livia en James, die in augustus geboren werd.

 

Marc de Hond in het theater

In 2014 debuteerde Marc de Hond met zijn eerste solovoorstelling Scherven brengen geluk, over het ervaren van geluk na het krijgen van zijn handicap. Twee jaar later stond hij op de planken met Wie bang is, krijgt ook klappen.

Halverwege 2018 ging hij op tournee met zijn programma Voortschrijdend Inzicht, een show over klimaatverandering en de scheiding van zijn ouders. Na de ontdekking van blaaskanker was de theatermaker genoodzaakt zijn tournee op te schorten.

Begin 2020 kreeg de voorstelling een vervolg met een nieuw concept. Omdat het niet duidelijk was hoelang Marc de Hond op dat moment nog te leven had, vroeg hij 29 interviewers – hem te interviewen en de gesprekken op video vast te leggen. Op deze manier probeerde hij voor zijn kinderen een portret van hemzelf te ontwikkelen.

4 juni 2020

Deze week spat OG3NE van het scherm af met Earth, Wind & Fire

Deze week zingt OG3NE vanuit thuisisolatie een medley van de beroemde band Earth, Wind & Fire. Wederom knallen ze van het scherm af, vergezeld door de volledige OG3NE bigband. De zussen van OG3NE vertellen dat ze zelf groot van zijn van soul- en discomuziek en dat is natuurlijk precies het soort muziek waar Earth, Wind & Fire om bekend staat. In de video van OG3NE zie je Lisa, Amy en Shelley dan ook vooral met veel plezier de nummers uitvoeren.

3 juni 2020

Music Show Scotland in Rotterdam Ahoy verplaatst

De show van Music Show Scotland in Rotterdam Ahoy wordt verplaatst naar zaterdag 28 augustus 2021. Oorspronkelijk was de show verplaast naar zaterdag 5 september 2020. Dat leek toen een goed idee. Helaas blijkt de werkelijkheid inmiddels anders. Omdat zowel wij als de Music Show Scotland de bezoekers een onvergetelijke en veilige avond willen bieden is ervoor gekozen om de voorstelling (nogmaals) te verplaatsen, ditmaal naar 2021.

Music Show Scotland

28 mei 2020

Shows musicals ANASTASIA, TINA en Lazarus opgeschort tot 2021

Stage Entertainment heeft de voorstellingen van musicals TINA – De Tina Turner Musical, ANASTASIA en Lazarus opgeschort tot 2021.

Slecht nieuws voor musicalfans. Producent Stage Entertainment zet een streep door alle musicalvoorstellingen van dit jaar. Vanwege het coronavirus en de bijbehorende maatregelen ziet de producent geen andere optie dan de programmering te herzien. Hoewel ze daar bezig waren met speciale 1,5 meterversies van de musicals, hebben ze toch besloten de voorstellingen van TINA – De Tina Turner Musical, Lazarus en ANASTASIA in 2020 te schrappen.

Albert Verlinde, directeur van Stage Entertainment Nederland, geeft op de website verdere uitleg. “Inmiddels zijn onze theaters drie maanden gesloten en kunnen onze voorstellingen niet gespeeld worden. Een trieste situatie, waaraan helaas voorlopig geen einde lijkt te komen. Die voortdurende onzekerheid heeft de directie van Stage Entertainment Nederland gedwongen deze belangrijke beslissingen op het gebied van de programmering te nemen.”

Musicals in loop van 2021 hervat

Alles als volgens plan verloopt, worden de voorstellingen in de loop van 2021 weer hervat. Ticketeigenaars krijgen een voucher waarmee ze kosteloos een nieuwe datum kunnen kiezen.

De herziene programmering heeft ook gevolgen voor de premières van musicals Alladin en Hij Gelooft in Mij, die voor 2021 op de planning stonden. Alladin zal op zijn vroegst in het najaar van 2021 te zien zijn in het AFAS Circustheater, Hij Gelooft in Mij schuift door naar 2022.

Tina Turner
Anastasia
Lazarus