Toneelgroep Maastricht – De Kersentuin – Theater ticket

Toneelgroep Maastricht

Tickets

Toneelgroep Maastricht

De Kersentuin

Kalender


Klik op de kalender voor alle speeldata, theaters en prijzen

 

 

Een komedie in vier bedrijven

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een bewerking van een van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire, De Kersentuin van Anton Tsjechov. In een regie van Michel Sluysmans en met live-muziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt een achtkoppig ensemble een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu.

Actrice Ljoebov (Pheifer) keert na een mislukte carrière in Parijs terug naar het landgoed van haar familie. Vanwege hoge schulden dreigt het familiebezit geveild te worden en samen met haar dochters doet ze er alles aan een faillissement af te wenden. Ondernemer Lopachin (Spitzenberger) heeft een oplossing: als ze de kersentuin omtoveren tot een vakantiepark is de familie verzekerd van een stabiel inkomen. Dit voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma. Wie hetzelfde wil blijven moet veranderen. Maar tegen welke prijs?

In navolging van de succesvolle producties Een meeuw (2022), Vrijdag (2021) en Noem het maar liefde (2019) regisseert Michel Sluysmans opnieuw een moderne interpretatie van een bekende toneelklassieker. In de bewerking van Jibbe Willems wordt De Kersentuin een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De personages in De Kersentuin hunkeren naar een tijd die niet meer bestaat. Maar voor wie leeft in het verleden blijft de hoop op een beter leven onherroepelijk een droom.

De pers over Een meeuw (2022)
‘Een duizelingwekkend spiegelpaleis.’ ★★★★★ de Volkskrant
‘Prachtige portretten van medemenselijkheid.’ ★★★★ NRC
‘Regisseur Sluysmans brengt vaart en humor in het stuk.’ ★★★★ Trouw

De pers over Vrijdag (2021)
‘Grandioze voorstelling van een moderne toneelklassieker.’ ★★★★ Elsevier
‘Intens katholiek, maar met een grote humane kracht.’ ★★★★ de Volkskrant
‘Explosief drama met stiltes.’ ★★★★ Scènes

Fotocredits: Bram Willems en Romy Treebusch

Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht

 

Wil je weten wanneer er nieuwe (Première) voorstellingen zijn, blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen. Abonneer je op onze Facebook pagina of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Facebook

 

Weet waar je koopt

Laat een berichtje achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.