Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

AIDA – Het Operaspektakel – Rotterdam Ahoy

2 maart 2024 @ 20:00

vanaf €55,00
AIDA

 

Tickets AIDA

Het Theaterspektakel

Het operaspektakel AIDA komt na meer dan 20 jaar terug!

Na ruim 20 jaar wordt de traditie van grootschalige operaproducties nieuw leven ingeblazen met een grootse productie van Giuseppe Verdi’s AIDA, de meest geliefde opera allertijden. Na de wereldpremière in Hamburg, gaat deze nieuwe productie op tournee door Europa en is op zaterdag 2 maart 2024 in Rotterdam AHOY te zien.

AIDA
AIDA – Het Operaspektakel is een geheel nieuwe productie, speciaal gemaakt voor grote arena’s zoals Rotterdam AHOY. Het artistiek team bestaat voor het grootste deel uit makers die ook al betrokken waren bij de eerste serie Opera’s in Ahoy, maar inmiddels naam hebben gemaakt op hun eigen vakgebieden: regisseur Rian van Holland, choreograaf Jerôme Knols en echtpaar Elise en Jasper Barendregt, conceptontwikkelaars en tevens producent van het spektakel. Het team wil de traditie van de vroegere opera’s in Ahoy voortzetten en eveneens bestaande en nieuwe doelgroepen inspireren.

AIDA is namelijk voor iedereen: zowel jong als oud, vertrouwde operaliefhebber en bezoekers die voor het eerst een opera bijwonen, zij kunnen zich allen verheugen op deze bijzondere productie. Alles wordt uit de kast gehaald voor een unieke ervaring: internationale topsolisten voor de hoofdrollen een groot symfonieorkest, dansers en een internationaal operakoor. En natuurlijk een levensgroot decor, met videoschermen, special effects, soldaten, levensgrote standbeelden en een enorme olifant voor de wereldberoemde triomfmars.

De hele arena wordt omgetoverd tot het speelterrein van het leger van Radames en de entourage van de prinses Amneris, met meeslepende choreografieën die daarbij horen. De levenslijn van Egypte, de Nijl, “stroomt” in de vorm van bijna 700 vierkante meter glanzend blauw satijn over de hoofden van het publiek het podium op. Vuurwerk wordt afgestoken bij de triomfantelijke terugkeer van het zegevierende Egyptische leger.

 

  AIDA

Agenda AIDA

Speeldata

 

Wil je weten wanneer er nieuwe (Première) voorstellingen zijn, blijf op de hoogte van de beste aanbiedingen. Abonneer je op onze Social-media pagina’s. 

 

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens
uitsluitend met derden die deze service mogelijk maken.


Lees onze privacyverklaring.

 

Gegevens

Datum:
2 maart 2024
Tijd:
20:00
Kosten:
vanaf €55,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Ahoy, Rotterdam
Ahoyweg 10
Rotterdam, Zuid-Holland 3084 BA Nederland
+ Google Maps

Laat een berichtje achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.