Laden Evenementen
28
oktober
donderdag

Het Oog Van De Storm – Toneel agenda

28 oktober 2021 @ 20:30
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 20:30, repeating until 30 oktober 2021

One event on 31 oktober 2021 at 14:30

vanaf €22,40
Het Oog van de Storm

 

Tickets

Het oog van de storm

Met o.a. Hans Croiset, Anne Wil Blankers en Johanna ter Steege

Na het bejubelde stuk De Vader en de komische voorstelling De Waarheid kunnen we opnieuw genieten van een toneelstuk van het Parijse wonderkind Florian Zeller, één van de meest gespeelde en bejubelde toneelauteurs van dit moment.

In Het Oog van de Storm volgen we André en Madeleine die al meer dan 50 jaar gelukkig getrouwd zijn. Hij was ooit een succesvol schrijver, maar de laatste tijd is hij vergeetachtig en verward, zij een toegewijde en sterke vrouw die altijd zijn steun en toeverlaat is geweest. Dit weekend zijn hun dochters, Anne en Elise, naar het ouderlijk huis gekomen om op verzoek van de uitgever André’s papieren te sorteren. Na een stormachtige nacht gebeuren er vreemde dingen. Alles wijst erop dat er een groot gemis te betreuren is. Maar wie is er overleden?

Zeller: ‘Belangrijk is dat de toeschouwer in het hoofd van de personages kruipt en zo vanuit een steeds wisselend perspectief hun leven meebeleeft.’ De loop der dingen wordt daardoor soms ongrijpbaar en dubbelzinnig, maar de pijnlijke weg van het gemis, de onverdraaglijke pijn van de afwezigheid van de ander, is helder en navoelbaar. Hier wordt een levenslang één-zijn in tweeën gescheurd.

Het Oog van de Storm werd eerder opgevoerd in o.a. Parijs en Londen en is nu in de Nederlandse uitvoering te zien met een scala van Nederlandse topacteurs, waaronder Hans Croiset, Anne Wil Blankers en Johanna ter Steege.

 

   Het Oog van de Storm    

Details
Date: 28 oktober 2021
Time: 20:30
Cost: vanaf €22,40
Evenement CategoryToneel
Locatie
Address: Marnixstraat 402
Amsterdam, Noord-Holland 1017 PL Nederland

+ Google Maps

Reageer

Je email adres wordt verder niet getoond.