Laden Evenementen
18
mei
maandag

Het Zwanenmeer – De Nationale Opera van Rusland

18 mei 2020 @ 20:00
vanaf €30.22
  • Dit evenement is voorbij.
Zwanenmeer

De Nationale Opera van Rusland

Het Zwanenmeer

Tickets

Het meest gedanste ballet ter wereld wordt in deze versie vertolkt door het Ballet en Symfonieorkest van de Nationale Russische Opera.

Dit wereldberoemde ballet, laat ons de liefde beleven van prins Siegfried voor prinses Odette die door de boze tovenaar Von Rothbart is vervloekt. Overdag gaat Odette als een zwaan door het leven, alleen ’s nachts wordt ze weer vrouw. Prins Siegfried gaat tot het uiterste en wil de vloek verbreken door met Odette te trouwen. Zijn plannen wekken echter de toorn van de tovenaar en diens dochter. Slaagt Siegfried erin om zijn belofte aan Odette waar te maken?

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski schrijft Het Zwanenmeer, zijn eerste ballet, van augustus 1875 tot april 1876 op verzoek van het Ballet van Moskou. Hij laat zich bij het componeren inspireren door zijn eigen getormenteerde leven en brengt zo een ware revolutie in de klassieke muziek teweeg. De eerste voorstelling (1877) wordt echter slecht ontvangen. Pas in 1895, twee jaar na de dood van Tsjaikovski, wanneer het in zijn volle lengte op de planken wordt gebracht in eenccoreografie van Marcus Petipa, krijgt dit ballet waardering die het verdient.

 

Zwanenmeer

 

 

Details
Date: 18 mei 2020
Time: 20:00
Cost: vanaf €30.22
Evenement CategoryDans
Locatie
Address: Amstel 115 /125
Amsterdam, Noord-Holland 1018 EM Nederland

+ Google Maps

Leave a Reply

Your email address will not be published.