Laden Evenementen
02
oktober
vrijdag

Igone de Jongh – Ballet Theater Agenda

2 oktober 2020 @ 19:15
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 2 oktober 2020 at 21:30

  • Dit evenement is voorbij.
Igone de Jongh

Tickets

Igone de Jongh: prima ballerina, gelauwerd en bejubeld voormalig eerste soliste van Het Nationale Ballet en muze van de wereldvermaarde choreograaf Hans van Manen. De gelukkigen die haar in levende lijve hebben zien schitteren zijn daarvoor in de auto, trein of vliegtuig gestapt. Zij was tot nu toe alleen te bewonderen in gerenommeerde opera- of ballethuizen in New York, Parijs, Sint Petersburg of Amsterdam.

Sinds kort geniet Igone van de nazomer van haar imposante loopbaan en heeft een sterk verlangen om haar publiek in alle windstreken van ons land te bezoeken. In haar eerste eigen theaterprogramma, die later in het seizoen gepland staat, danst ze, met de haar bekende overgave en vakmanschap, de meest spannende choreografieën uit haar omvangrijke repertoire.

De dansen krijgen een bedding in een theatrale raamvertelling over haar leven als danseres. Een strikt regime, moordende repetities, kapotte voeten, maar ook van premières in het pluche met koningen en koninginnen. En dat terwijl er ondertussen gewoon boterhammetjes gesmeerd moesten worden voor haar kind.

Tijdens de periode dat de Coronamaatregelen van kracht zijn, kunt u getuige zijn van een exclusieve openbare repetitie van deze voorstelling. Igone geeft samen met haar regisseur Ruut Weissman, die tevens de pianobegeleiding verzorgt, een kijkje bij het maakproces.

 

Igone de Jongh

 

 

Gegevens
Datum: 2 oktober 2020
Tijd: 19:15
Evenement categorieDans
Locatie
Adres: Marnixstraat 402
Amsterdam,Noord-Holland1017 PLNederland

+ Google Maps